Невероятно откритите направиха учените от университета Файнберг в САЩ наскоро.

...
Невероятно откритите направиха учените от университета Файнберг в САЩ наскоро.
Коментари Харесай

Мистерия: Някои възрастни мозъци не остаряват

Невероятно откритите направиха учените от университета Файнберг в Съединени американски щати неотдавна. След поредност проучвания те откриха, че има хора на напреднала възраст, чиито мозъци не стареят наедно с останалите органи от телата им.

След наблюдения на 80-годишни хора учените открили, че мозъците на някои от участниците в изследването имат качества, сравними със сивото вещество на 30-годишни младежи.

Изследователите основали специфичен термин, с който да посочват старите хора с неостаряващ мозък: супер възрастни. Тяхното сиво вещество се разграничава по ясно забележими черти от тези на връстниците им. Също по този начин и паметта им е много по-силна, видели учените.

Те се надяват, че след по-прецизни и подробни проучвания на неповторимите мозъци ще съумеят да открият нови медикаменти и лекувания при [деменция] и Алцхаймер.

 Затлъстяване

Обикновено с изключение на напредването на възрастта има разнообразни фактори, оказващи въздействие за състаряването на мозъка при индивида. По последни данни мазните храни спомагат за бързото състаряване на сивото вещество. Установено е, че постоянното приемане на скотски мазнини намалява интелектуалните качества.

В друго проучване Американската академия по неврология твърди, че пушенето и обездвижването, както и обвързваните с тях проблеми като наднормено тегло, диабет и високо кръвно, водят до стесняване на мозъка и когнитивен крах.

След проби, направени върху повече от 1800 индивида, учените са достигнали до извода, че когато тези нездравословни за здравето фактори въздействат на организма в продължение на години, се вижда понижаване на размера на мозъка и предшестващи маркери за развиване на деменция в по-късна възраст.

В края на предходната година френски проучвателен екип откри, че огромно въздействие върху положението на мозъка оказва и работата на смени. Експертите са потвърдили след дългогодишни наблюдения, че работата на смени в продължение на 10 години може да аргументи загуба наизуст и понижаване на качествата на мозъка.

Други проучвания по тематиката сочат, че работата на бюро може да ни убие и че нископлатената работа ни докарва диабет.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР