Невероятно, но факт: има продукти, които не утоляват глада, а

...
Невероятно, но факт: има продукти, които не утоляват глада, а
Коментари Харесай

5 вида храни, от които огладнявате повече

Невероятно, само че факт: има артикули, които не утоляват глада, а го ускоряват още повече по време на хранене. Оказва се, че за това роля има освен нашето чревоугодничество, само че и самата храна разсънва зверския ни вкус и води до податливост към преяждане и тежест в стомаха. Интересното е, че всички изброени по-долу артикули, са най-вече здравословни. И в това е уловката – мъчно е да ги изключите от хранителния си режим, само че е добре да ги консумирате с нараснало внимание.

#1. Пълнозърнест самун

 © iStock

Ако си мислите, че една филийка пълнозърнест самун с фъстъчено масло ще ви засити до обяд. Разбира се, че не е по този начин. Пълнозърнестият самун има висок гликемичен показател и покачва кръвната захар повече, в сравнение с парче шоколад. Това може да докара до увеличение на килограмите ви. В един идеално работещ организъм, когато глюкозата и питателните субстанции се всмукват, равнището на инсулина остава обикновено и управлява апетита.

#2. Зърнени закуски

 © iStock

наподобяват изключително питателни в композиция с мляко. Но е неверно да мислите, че това е идеалният вид за здравословна закуска. Оказва се, че колкото по-малко вода има в питателните артикули, толкоз по-малко утоляват глада. Дори и в зърнестите храни да има витамини и фибри, те не основават чувство за задоволеност. Овесените ядки са добра опция: най-добре накиснати за една нов в бадемово мляко или сварени във вода.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР