Невероятно красиви селца като от пощенска картичка - с калдъръмени

...
Невероятно красиви селца като от пощенска картичка - с калдъръмени
Коментари Харесай

Най-красивите селца във Франция през 2022 г.

Невероятно красиви селца като от пощенска картичка - с калдъръмени улички, антични замъци и радостни празници: това е, на което всеки клиент във Франция се надява да попадне.

За благополучие, няма потребност да разчитате на инцидентна среща, защото книгата „ Най-красивите села на Франция “ ще ви уточни маршрута.

Тя е формирана от асоциацията Les Plus Beaux Villages de France, отдадена на опазването на селцата, и съдържа упътвания, карти и архитектурни акценти за над 160 старинни селища, оповестява Daily Mail.

Нещо повече, тазгодишното обновено издание включва пет чисто нови селца (представени по-долу), което значи повече спирки в лятното ви странствуване през полета с лавандула и лозя.

Шатийон-ан-Диоа



Преди епохи на мястото на това „ умерено, безшумно село “, което е сгушено в подножието на планината Гландас в Югоизточна Франция, е стоял елементарен средновековен палат, построен върху канара, само че от него през днешния ден е останало малко.

„ През вековете, “ написа в книгата, „ селото последователно се обединило към първата си забележителност - Eglise Saint-Nicolas, издигната към 1200 година “ Днес Шатийон-ан-Диоа е заобиколен от лозя, „ а изобилната слънчева светлина е доста подобаваща за развъждането на грозде “. Районът е прочут със своите виновност, както и с повече от 150 растителни типа.

Възможностите за настаняване включват два хотела и три къщи за посетители, с пет ресторанта разполагаем на гладните.

Полиняк



Полиняк, в южната част на Централна Франция, е именуван „ крепостта на планинските крале “ и предлага завладяваща история, както и страхотни гледки.

В книгата се изяснява: „ Кацнала върху базалтова издаденост покрай Пюй-ен-Веле, мощната цитадела на лордовете на Полиняк и селото изпод се радват на панорамна панорама към планините Мейгал и Мезенц.

Според легендата този вулканичен рид е дом на храм на Аполон през галоримско време, само че с помощта на семейство Полиняк селото се развива през 11 век. За да открият властта си в района, те основават внушителна отбранителна система. Селото е издигнато в подножието на тази цитадела.

Според създателите на книгата Полиняк „ притегля тези, които се интересуват от завещание и история, както и фенове геолози, и фенове на природата “. Крепостта предлага обиколки с екскурзовод и справочник за лов на съкровища за деца от 5 до 12 години.

Корд-сюр-Сиел



Разположен на високо и с аспект към река Серу в Южна Франция, книгата показва Корд-сюр-Сиел като „ очарователно средновековно населено място “. Създадено през 1222 година от Реймънд VII, граф на Тулуза, в началото селцето е заобиколено от варовикови стени, издигнати от неговите поданици.

Днес неговото завещание, тесните калдъръмени улички, укрепените му врати и панорамната панорама към долината Серу дават на многото художници и занаятчии в селото източник на ентусиазъм. Местният пазар, който може да се похвали с чугунен кръст от 16 век, е вписан като исторически монумент.

Ле Малзьо Вил
View this post on Instagram
A post shared by Lozère Tourisme (@lozeretourisme)

Известно като „ Перлата на долината “, това е средновековно населено място в Южна Франция. Отбранителните му уреди са построени за отбрана по време на Стогодишната война.

Няколко века по-късно селото се изправя пред угрозата на религиозните войни, като капитанът на хугенотите Матьо Мерле го завладява през 1573 година Следват кланета, затвори, изтезания и опустошения. Днес Ле Малзьо Вил предлага на посетителите си всички прелести на оживено историческо село в сърцето на вълшебен пейзаж.

Часовниковата кула от 13 век Tour de l’Horloge е употребена като феодално подземие, а по-късно като затвор. Задължително е да се види поради „ панорамната й панорама към града и покрайнината “.

Турнон д’Ажене
View this post on Instagram
A post shared by Igers Agen Officiel (@igersagen)

Първоначално келтско населено място, по-късно кралска бастида, Турнон д’Ажене в Югозападна Франция е издигнато върху рид с аспект към две долини. В него акцент е Maison de l'Abescat - резиденцията на епископа на Авен, която става черква през 17 век, а неотдавна е превърната в място за концерти.

Събитията, които би трябвало да посетите, включват фестивала на цветята на 1 май и Foire de Tourtière, „ който чества апетитен десерт, който селяните подготвят от десетилетия “.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР