Невероятният Новак Джокович продължава да гази по пътя си към

...
Невероятният Новак Джокович продължава да гази по пътя си към
Коментари Харесай

Стряскащо лесен поход на Джокович към мача за трофея от Финалите на АТР

Невероятният Новак Джокович продължава да гази по пътя си към заветната цел да приключи по допустимо най-впечатляващ метод извънредно сполучливата си 2018 година (основно втората й половина). Непоколебимият сърбин завоюва “Уимбълдън” и US Open, единственият до тогава изчезнал му “Мастърс” в Синсинати, добави и този от Шанхай, върна се на номер 1 в международната класация по тенис, а към този момент стигна и борбата за купата от Финалите на АТР.

An absolute masterclass @DjokerNole reaches his seventh final at the #NittoATPFinals - demolishing Kevin Anderson 6-2 6-2! pic.twitter.com/Q2jbfBEQbD
— Tennis TV (@TennisTV) November 17, 2018
Джокович мина относително безпроблемно през Кевин Андерсън с 6:2, 6:2 за негативно време и даже съумя да го направи с най-малък разход на старания, защото съперникът направи куп неточности и пропуски и даде най-слабата си продукция до момента в Лондон. Джокера е спечелил към този момент 24 от последните си 26 мача на Финалите на АТР, като провалите му датират от 2015-а от Роджър Федерер и 2016-а от Анди Мъри.

UNSTOPPABLE @DjokerNole always has an answer...#NittoATPFinals pic.twitter.com/PJoxs0mvKp
— Tennis TV (@TennisTV) November 17, 2018
На полуфиналите в заключителния шампионат на АТР пък сърбинът има към този момент седем триумфа и единствено една загуба - от Федерер през 2010-а. Той несъмнено е освен любимец в Лондон, само че и играчът в най-хубава форма, като само в последните 24 мача позволи проваляне от Карен Хачанов на финала в Париж.

Съперник в борбата за трофея в неделя от 20:00 часа ще бъде Александър Зверев, който по-рано отстрани носителя на 20 трофеи от “Големия шлем” Роджър Федерер в здрава борба - 7:5, 7:6(5).

Can he be stopped?@DjokerNole dominates @KAndersonATP to reach the #NittoATPFinals title match

https://t.co/OiR4rjCk6S#SuperSaturday #ATP pic.twitter.com/rZiV6QmAvy
— ATP World Tour (@ATPWorldTour) November 17, 2018
Първият сет мина напълно под диктовката на Ноле, който бе съвсем непогрешим и се възползва изцяло от подаръците на противника му. Андерсън имаше нещастието да изиграе най-слабия си сет (а и мач) в шампионата в най-важния миг - на полуфинала против любимеца за трофея. Той направи цели 17 непредизвикани неточности против единствено 8 на съперника (уинърите 10:4 за южноафриканеца), само че не можа да разчита както нормално на мощното си оръжие - сервиса (48% успеваемост на първото подаване против 62% на сърбина, а пък единствено 31% извоювани точки при втори сервис, до момента в който за Джокович бяха 75).

Също по този начин Андерсън бе доминиран напълно от главната линия и съумя да надделее в единствено 11 от 34-те разигравания от дъното на корта, като честите му неточности и от форхенд, и от бекхенд даже го лишаваха от опцията да влезе в дълга замяна на удари. Това направи задачата на Джокович още по-лесна, тъй като той нямаше потребност да подхваща опасности или да трансформира метода си към мача в придвижване.

How good has @DjokerNole been this week?#SuperSaturday #NittoATPFinals #ATP pic.twitter.com/AHpFpZCvkv
— ATP World Tour (@ATPWorldTour) November 17, 2018
Джокович изрева триумфално при реализиране на втория си пробив във втория сет за 4:1, като в последните две точки сърбинът завоюва майсторски две разигравания с повече експанзия и форхенд-уинъри. Мачът продължи да бъде извънредно едностранен, като Андерсън явно нямаше нито визията за поврат, нито увереността, нито пък нужната конфигурация, поради ужасяващия процес на борбата за него.

Все отново, южноафриканецът изпраща най-успешната година в кариерата си, защото стигна до персонален връх с номер 5 в международната класация, игра два финала на “Големия шлем”, изгубени точно от Джокович, а и подвигна купите в Ню Йорк и Виена - нещо, което не бе правил от 2015-а.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР