Невероятните вина на изба Братя Минкови са новите посланици на

...
Невероятните вина на изба Братя Минкови са новите посланици на
Коментари Харесай

Изба "Братя Миладинови" вдъхнови виртуозите на Миланската скала

Невероятните виновност на маза „ Братя Минкови ” са новите посланици на България измежду културния и музикален хайлайф на света. Класически, изискани и издържани в най-хубавите обичаи на Стара Европа, те очароваха виртуозите на Миланската канара. По време на впечатляващия си концерт у нас, 15 от най-хубавите инструменталисти и концертмайстори покориха родната аудитория със завладяващите си осъществявания, само че самите те бяха запленени от класата и неповторимия усет на златната българска селекция, спечелила едни от най-престижните оценки на планетата. И тъй като храната, виното и музиката са неизменима част от италианското всекидневие, след концерта виртуозите от Ла Скала и виртуозните виновност на „ Братя Минкови” си дадоха среща в очарователния ресторант VinSanto. Макар открит неотдавна, той бързо се трансформира в привлекателен център за ценителите на достоверната италианска кухня.


Приятна изненада за публиката се оказа наличието на българската цигуларка Евгения Станева,
която от 2003 г е част от групата. Концертът остави позитивни страсти в запалените почитали
а класическата музика, които с неспокойствие чакат идващото идване на музикантите.


Тримата “тенори” на ресторанта – притежателят Андреа Паломбини, салонният шеф Масимо Саета и готвачът Нино персонално сервираха на надарените реализатори виновността от сериите Jamais Vu и Minkov Brothers, които чудесно хармонират на кулинарните шедьоври от Ботуша, готови по остарели италиански предписания. Изпълнителите на Миланската канара припознаха творчеството си в розето Jamais Vu - внимателно, елегантно и класическо – тъкмо като музиката, която основават и придвижват в целия свят. Но виното, което същински ги впечатли бе златното Minkov Brothers Cabernet Sauvignon, спечелио най-голямата международна винена премия – Златен орден от Decanter`2016 във Англия.



Изборът на дегустаторите от ресторант VinSanto не беше инцидентен. Те оцениха високо обстоятелството, че емблематичните виновност съчетават новаторския дух на енолозите от избата с хилядолетното фамилно завещание, завещано им от фамозните карнобатски винари Братя Минкови. Гостите останаха очаровани да научат, че именитата българска винарна е със 135-годишна история и по целия свят е синоним на високо качество и лична еднаквост. Талантливите музиканти на Миланската канара признаха, че почитта към фамилията и традициите са ония полезности, които вършат българите и италианците толкоз близки.



След края на вечерята те си дадоха обещание, че при идващото си посещаване в България на драго сърце ще посетят избата, където винената магия се твори всекидневно.
Срещата на Виртуозите от Миланската канара с класическите виновност на маза „ Братя Минкови” остави прелестен, дълъг и запаметяващ се край, тъкмо както би направило едно хубаво вино, описа притежателят на ресторант VinSanto, Андреа Паломбини. Гостоприемството, кулинарните шедьоври и българските виновност способстваха за приятното изкарване на всички посетители, а вечерта мина типично по италиански – занимателно, шумно и доста вкусно.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР