Невероятните ползи от орехите Орехите се считат за суперхрана и

...
Невероятните ползи от орехите Орехите се считат за суперхрана и
Коментари Харесай

Невероятните ползи от орехите – 5 ореха на ден и бъдете здрави!

Невероятните изгоди от орехите

Орехите се смятат за суперхрана и несъмнено би трябвало да ги включите в диетата си. Те съдържат огромно количество здравословни мазнини, а също по този начин обезпечават нужни субстанции за организма.

Орехите са богат източник на витамини и минерали и усъвършенстват здравето по отличен метод.

Ето какви потребни субстанции включват:
витамин Е
антиоксиданти
омега 3 мастни киселини
феноли
полиненаситени мазнини

По този метод орехите имат чудотворно влияние върху здравето ви, когато се употребяват постоянно.

Ето лист на изгодите за здравето, които можете да получите от орехите

Ниско равнище на стрес
Вярно е, че потреблението на орехи ще накара стресът ви да изчезне за нула време. Ако постоянно имате проблеми заради високите равнища на стрес, постоянно реагирате прекомерно на стресова обстановка, тогава орехите са вашето избавление. Орехите успокояват реакцията на вашия организъм и оказват помощ за превъзмогване на негативните странични резултати от напрежението.

Защитават мозъка
Съдържанието на омега-3 мастни киселини в орехите е доста високо, което е доста потребно за битка с рака и депресията. Редовната консумация на орехи също оказва помощ да се понижат резултатите на Алцхаймер.

Изследване, оповестено в New England Journal of Medicine, откри, че яденето на орехи намалява неприятния холестерол и усъвършенства работата на мозъка.

Здраво сърце
Искате ли да подобрите здравето на сърцето си? Яжте орехи. Те съдържат високи равнища на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и ви защищават от недъгавост и сърдечни проблеми.

В скорошно изследване доктор Пени Крис Атертън изясни, че потреблението на шепа орехи 4 дни в седмицата може доста да понижи сърдечните болести. В допълнение, проучването загатва, че потреблението на шепа орехи може да усъвършенства здравето на кръвоносните съдове единствено за 4 часа.

Отслабване
Полиненаситените мазнини в орехите са доста потребни за попречване на запушването на артериите и тяхното здравословно влияние. Това понижава нездравословното предпочитание за храна и по този метод оказва помощ за намаляване. Консумацията на орехи ви кара да се чувствате пълноценни за по-дълго време.

Подобряват здравето на косата, кожата и ноктите
По-лъскавата коса дружно с по-гладката кожа са невероятните изгоди от орехите, които постоянно ще се радвате да получите. Те съдържат голямо количество полиненаситени мазнини и омега-3 мастни киселини, което също прави ноктите ви блестящи и здрави.

Така че, уверете се, че орехите са основна част от вашата диета. Можете да добавите орехите към салатата.

Вижте още: Нивото на киселинност на стомашния ви сок е прекомерно ниско?

За да сте здрави, просто консумирайте по 5 ореха всеки ден.

Консумирайте здравословни храни и бъдете здрави!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР