Невероятните фентъзи класики Властелинът на пръстените“ и Хобит“ са изпълнени

...
Невероятните фентъзи класики Властелинът на пръстените“ и Хобит“ са изпълнени
Коментари Харесай

Средната земя идва в кухнята ни с „Неофициалните рецепти от „Властелинът на пръстените“

Невероятните фентъзи класики „ Властелинът на пръстените “ и „ Хобит “ са изпълнени с изключителни герои, места и завършения – както и с лакомства! Издателство Artline Studios показва една от най-автентичните готварски книги за Средната земя – „ Неофициалните предписания от „ Властелинът на пръстените “ на Том Грим .

Книгата сервира на почитателите селекция от разнородни храни и питиета, извлечени или въодушевени от творбите на Толкин . Поемайки по стъпките на обичаните си герои, читателите ще се окажат на кулинарна екскурзия из Средната земя.

 предписания Властелинът на пръстените ArtLine Studios

От мирното Графство, през горите на елфите и пещерите на Мраколес, чак до Съдбовния връх в Мордор, където бродят сенките – всеки район от света на Толкин е показан с кулинарни творби. В книгата читателите ще открият предписания за вкусотии като елфически самун, греяно вино от остарели лозя и запеченото сирене на Беорн .

Красиви, пълноцветни фотоси на готовите ястия съпътстват всяка от рецептите и ще спомогнат за постигането на по-добър триумф в кулинарното начинание. Самите предписания са лесни за осъществяване, което прави книгата подобаваща както за начинаещи, по този начин и за опитни готвачи .

В авторовото встъпление на книгата Том Грим споделя, че „ за Толкин храната и пивото съставляват другарството, любовта, вярата и дома “ . Битът на хобити, елфи, джуджета и хора постоянно е извеждан на напред във времето в творчеството на Толкин. Книгите му са изпълнени с описания на храни и питиета, които демонстрират авторовото увлечение към охолството и пиршествата. Неслучайно и „ Хобит “, и „ Властелинът на пръстените “ стартират с банкети, а не със самото премеждие. С „ Неофициалните предписания от „ Властелинът на пръстените “ читателите ще могат да си устроят угощение, сравнимо по помпозност и забавление с това на хобитите и джуджетата .

 предписания Властелинът на пръстените ArtLine Studios

Рецептите в готварската книга от Том Грим ще дават приятност за сетивата и ще накарат читателите за следващ път да си създадат маратон на „ Властелинът на пръстените “.

От далечните дни на чиракуването си като книжар до през днешния ден Том Грим работи като създател, преводач, преподавател, редактор, продуцент и „ човек за всички случаи “ за огромно многообразие от немскоговорящи медии в развлекателната промишленост. В допълнение на литературата, киното, увеселителните паркове, покер игрите, неприятните вицове и положителните заведения за хранене, най-голямата му пристрастеност е кулинарното изкуство във всичките му разновидности.

 предписания Властелинът на пръстените ArtLine Studios

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР