Невероятни снимки показват потресаващо сложните конструкции на ядреното оборудване на

...
Невероятни снимки показват потресаващо сложните конструкции на ядреното оборудване на
Коментари Харесай

Мозъкът на US-ракетата, която щеше да превърне Москва в радиоактивен прах СНИМКИ

Невероятни фотоси демонстрират потресаващо комплицираните структури на нуклеарното съоръжение на Съединени американски щати, основано от американските учени по време на Студената война.

Снимките, направени от фотографа и създателя Мартин Милър, хвърлят светлина върху софтуерната страна на опълчването на Вашингтон с Москва, което стартира с края на Втората международна война и завърши при започване на 90-те години на предишния век.
По време на този дълъг двете състезаващи се страни бяха вкопчени в оръжейна конкуренция, конструирайки и трупайки комплицирани арсенали с едничката цел - да доведат до оптималната злополука.

Милър, който неотдавна разгласява две книги, в които каталогизира нуклеарните оръжия на Съединени американски щати, написа в персоналната си интернет страница, че "забележителни механически бариери за произвеждането на нуклеарни материали и устройства последователно са поддавали, позволявайки появяването на оръжия, на доктрина, неограничавани по численост и избухлива мощ... втората част на 20-и век бе очевидец на луда конкуренция в тактиките и технологиите, която остави след себе си смразяваща кръвта редица от машини на страшния съд ".












Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР