Невероятни снимки показват потресаващо сложните конструкции на ядреното оборудване на

Невероятни снимки показват потресаващо сложните конструкции на ядреното оборудване на ...

Мозъкът на US-ракетата, която щеше да превърне Москва в радиоактивен прах СНИМКИ.


Невероятни снимки показват потресаващо сложните конструкции на ядреното оборудване на САЩ, създадено от американските учени по време на Студената война. 

Снимките, направени от фотографа и автора Мартин Милър, хвърлят светлина върху технологичната страна на противопоставянето на Вашингтон с Москва, което започна с края на Втората световна война и приключи в началото на 90-те години на миналия век. 
По време на този дълъг двете състезаващи се страни бяха вкопчени в оръжейна надпревара, конструирайки и трупайки сложни арсенали с едничката цел - да доведат до максимална катастрофа. 

Милър, който наскоро публикува две книги, в които каталогизира ядрените оръжия на САЩ, пише в личната си интернет страница, че "забележителни технически бариери за произвеждането на ядрени материали и устройства постепенно са поддавали, позволявайки появата на оръжия, на теория, неограничавани по бройка и експлозивна сила ... втората част на 20-и век бе свидетел на луда надпревара в стратегиите и технологиите, която остави след себе си смразяваща кръвта редица от машини на страшния съд".  

Източник: blitz.bg