Невероятни, прекрасни, заслужени шампиони - това са само част от

...
Невероятни, прекрасни, заслужени шампиони - това са само част от
Коментари Харесай

Силните индивидуалности изградиха непобедим отбор – как Франция анализира успеха на световното

Невероятни, прелестни, заслужени първенци - това са единствено част от епитетите, които френската преса употребява за триумфа на националния отбор на международното състезание в Русия. Извън прочувствената част от триумфа на състава, беше оценено и представянето на играчите на Дидие Дешан.

Бившият френски национал Максим Босис, който е европейски първенец от 1984 година, а също по този начин има трето (1986) и четвърто място (1982) на международни шампионати, счита, че Франция се възползва от мощния колектив, построен от Дидие Дешан.

" Да направиш несломим тим от толкоз мощни характерности е доста мъчно, само че Дешан се оправи и заслужава поздравления. Франция изстрада изгубения край на Евро 2016 пред своите почитатели, само че стана по-силен тим от това. Погба и Гризман, които са в отлична футболна възраст да бъдат водачи, получиха поддръжка от по-младите играчи. Всичко обаче стартира от мощната отбрана, в която не трябва да се пропуща фактът, че играят двама души от " Реал " и " Барселона " - Варан и Юмтити ".

" В тима има по-млади и неопитни играчи като Люка Ернандес и Бенжамен Павар. Те даже не бяха гласени за титуляри преди международното, само че резервираха неизменност във всички мачове. И двамата се възползваха от това, че играят с доста класни играчи до тях и това им оказа помощ да изпъкнат, показвайки качествата си ".

Френските анализатори акцентират и главната роля на дуета Пол Погба и Н`Голо Канте. Двамата вътрешни полузащитници играха на доста високо равнище и помогнаха за построяването на стила на отбора на Дешан.

" Погба подчини своята характерност на тима и е измежду петимата най-хубави въобще на международното състезание. Преди две години той беше по-ексцентричен, само че в този момент демонстрира зрялост в играта си, а в композиция с Канте построява междинна линия, която не може да бъде преборена. Към тях би трябвало да се добави Блез Матюиди, който също е доста значим мотор и помагаше там, където се постанова. Матюиди и Канте не бяха на чак толкоз високо равнище във финала, само че Погба компенсира за тях. Гризман също се построи като водач, който одобри да играе в роля, която е най-полезна за тима ", счита някогашният национал и международен първенец от 1998 година Ален Богосян.

Заглавията в пресата

" Екип ": Вечна наслада

 Силните характерности построиха несломим тим – по какъв начин Франция проучва триумфа на международното
© Twitter @lequipe
Спортният всекидневник " Екип " отдели 40 страници от броя си в понеделник на триумфа на " петлите ". Заглавието, което употребява изданието беше Вечна наслада.

" Героите от 1998 година бяха на трибуните в Москва и въодушевиха своите наследници, които 20 години по-късно подвигнаха международната купа. Килиан Мбапе, Пол Погба и Антоан Гризман поведоха тима, вкарвайки по един гол във финала с Хърватия ".

" Паризиен ": Глава в небесата

" Френският народен тим направи цялата страна горда с представянето си на международното състезание и първата купа от 20 години насам. С голове на Антоан Гризман, Килиан Мбапе и Пол Погба, отборът се качи още веднъж на международния връх ".

" Фигаро ": Денят на славата пристигна

" Напред деца на Родината, денят на славата пристигна " - изданието " Фигаро " употребява първите две строфи от Марсилезата в заглавния си текст след края на международното състезание.

" Успех, който цялата страна искаше и вярваше, че футболистите ще реализиран. Отборът се показа най-силно от всички по време на шампионата. Играчите на Дидие Дешан се трансфораха в герои, които 20 години след триумфа на своя треньор, също съумяха да вдигнат международната купа ".

" Депеш ": Обичаме ви

" 15 юли остава вечно в историята на Франция. Догодина националният празник (14 юли) може да се празнува в продължение на два дни, с цел да се отдаде заслуженото и за международната купа. В Москва футболистите на Дидие Дешан довършиха започнатото месец по-рано и зарадваха страната с втората си международна купа ".

" Телеграм ": Сини крале

" Франция още веднъж е на международния връх, 20 години след спечелването на първата си международна купа. През идващите четири години светът ще бъде наследник, откакто френските футболисти ще носят званието международни първенци и най-хубавите ".

Фотогалерия: Празниците в Париж след международната купа на Франция >
Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (470)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР