Невероятната цена от близо три милиона лева или по точно

...
Невероятната цена от близо три милиона лева или по точно
Коментари Харесай

Париж ли? Продадоха апартамент в София за 3 милиона евро

Невероятната цена от близо три милиона лв. или по тъкмо 2 849 536 лева беше достигната на обществен търг за апартамент от 214 кв.м. намиращ се край Докторската градина в София, похвали се частният правосъден реализатор Мариян Петков пред организация " Фокус ".

На проведения от ЧСИ Мариян Петков обществен търг е бил изнесен делбен парцел, представляващ апартамент на втори етаж в постройка на ъгъла на улиците Шипка и Сан Стефано в София.

Апартаментът е провокирал голям интерес и е имало търг от над 20 искащи.

" Началната цена, от която стартира наддаването беше в размер на 890 480 лева Още при отваряне на писмените наддавателни оферти беше достигната цена с една трета над началната, колкото е тавана за наддаване съгласно Граждански процесуален кодекс ", изяснява ЧСИ.

" След това последва устно наддавана и след нови деветнадесет наддавателни оферти, всяко в размер на една десета от началната цена, парцелът бе извоюван за сумата от 2 849 536 лева Тази цена значи тъкмо 6808 Евро на квадратен метър без спомагателните разходи за купувача. Постигането на такава цена не е изненада за този регион - в Докторската градина рядко излизат за продажба каквито и да било парцели и на процедура няма по какъв начин да се направи съпоставяне с пазарните цени ", разяснява той.

Според правосъдния реализатор Мариян Петков жителите и компаниите имат огромно доверие в процедурата за продажба на парцел на обществен търг и вземат участие с интерес и все по-често, при вярно избрана начална цена, се стига до съществени наддавания, което е и главната цел на обществената продажба по Граждански процесуален кодекс – да се реализира оптималната цена в полза на страните по делото.

Не е ясно дали става въпрос за известната Сецесионова къща навръх посочения адрес.

Снимка: Сецесионовата къща
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР