Невероятната серия на Маркъс Рашфорд продължи и през изминалия уикенд,

...
Невероятната серия на Маркъс Рашфорд продължи и през изминалия уикенд,
Коментари Харесай

Рашфорд изравни 64-годишен рекорд!

Невероятната серия на Маркъс Рашфорд продължи и през миналия уикенд, когато той означи значимия гол за успеха на Манчестър Юнайтед с 2:1 в дербито със Сити. Хладнокръвното осъществяване против вратаря на гостите Едерсон беше 16-ият гол на Рашфорд за сезона във всички надпревари.

Последното попадение на британския национал донесе със себе си и голям брой забележителни статистики, които акцентират невероятното неизменност на 25-годишния състезател и неговото място в историята.

Откакто се завърна от Световното състезание в Катар, Рашфорд вкара осем попадения в седем мача и в този момент му остава единствено да се разпише в идващия домашен мач против Рединг на 28 януари за Купата, с цел да счупи дългогодишния клубен връх.

Голът против Сити беляза обстоятелството, че Рашфорд към този момент е вкарал в девет следващи домашен мача, с което изравнява достижението на Денис Вайълет, който прави същото през 1959 година На Червените дяволи им предстоят три следващи гостувания, преди да получи опция да се издигне над геройството на Вайълет.

Домакинската серия на Рашфорд е още по-впечатляваща, в случай че се има поради, че той към този момент е надалеч от Уейн Рууни, Рууд ван Нистелрой и Кристиано Роналдо, които по време на престоя си в клуба са записали по шест поредни домашен мача с гол.

Заслужава да се означи също, че Теди Шерингам вкарва в девет следващи участия на " Олд Трафорд " през 2000 година, само че не и в девет следващи семейства на Юнайтед, защото пропуща успеха на отбора с 3:0 над Лийдс в разгара на сезона.

Рашфорд също по този начин изравни серията на Ван Нистелрой от седем поредни мача с гол, като се броят мачовете вкъщи и на открито, тъй че ще бъде в положение, в случай че е здрав след достижението си в събота, да наруши достижението на нидерландеца против Кристъл Палас в сряда.

Тен Хаг съвсем остана без звездата си през второто полувреме против Сити, откакто Рашфорд се свлече, явно оплаквайки се от контузия в бедрото. Той обаче се пребори и се появи още веднъж за второто полувреме, преди да изпрати домакините в възторг с късния си надвит гол.

През този сезон Рашфорд се прояви като състезател, който вкара жизненоважни голове при успехите над Ливърпул, Арсенал, а в този момент и над Сити.

През целия следобяд темпото му застрашаваше тима на Пеп Гуардиола, а голът му беше заслужена премия за напъните му да влезе в наказателното поле и да засече центриране на Алехандро Гарначо. Сега Палас е в полезрението му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР