Невероятната приказка на Тенис Сандгрен на Аустрелиън Оупън продължава! Тенисистът

...
Невероятната приказка на Тенис Сандгрен на Аустрелиън Оупън продължава! Тенисистът
Коментари Харесай

Сензацията Тенис от Тенеси изумява, би №5 и е на 1/4-финал!

Невероятната приказка на Тенис Сандгрен на Аустрелиън Оупън продължава! Тенисистът от Тенеси с паметното малко име Тенис в профил и международния №5 Доминик Тийм, и към този момент е на 1/4-финал в Мелбърн!

Преди тази година Сандгрен имаше пет следващи отпадания в квалификациите на Аустрелиън Оупън, а успеха му над Жереми Шарди в първия кръг бе едвам първият му триумф в шампионат от Големия шлем. И откакто в профил Стан Вавринка във втория кръг, 26-годишният американец в профил и международния №5 и миналогодишен полуфиналист Доминик Тийм след пет сета - 6:2, 4:6, 7:6(4), 6:7(7), 6:3 след съвсем 4 часа игра.

Тенис-шамар от тенис за Вавринка

Тенис изигра впечатляващ мач против австриеца, игра изцяло храбро като използваше чудесно оръжията си, непрекъснато излизаше на мрежата и затрудняваше противника, който в нито един миг нямаше предимство над музи американец, който остана последният представител на Съединени американски щати при мъжете.

В ранглистата на АТР Сандгрен е под №97, само че след сензационното си показване в Мелбърн ще се приближи до влизане в топ 50.

Защо тенисистът, победил Вавринка, се споделя Тенис?

Още първият сет подсказа какво може да ни чака, откакто тенисистът от Тенеси проби на два пъти подаването на противника и поведе след 6:2.

Всички сте тук, не съм по пижама, значи не сънувам. Това е доста готино. Той игра доста добър тенис, изключително в тайбрека на четвъртия сет. Той напусна шампионата, само че заслужава аплодисментите.

Знаех, че би трябвало да употребявам всеки късмет. От главната линия той сигурно е по-добрият тенисист, знаех, че би трябвало да излизам на мрежата.

Предимство за мен е, че съм непознато име. Хората не знаят какво ще им предложа. Използвах това, играех по верния метод.

Ще опитам да поспя и ще продължа да върша това, което мога. Никога не съм играл против Новак, с Чун играх преди две седмици. Беше оспорван трисетов мач. За Джокович няма какво да приказвам. Който и да завоюва, и двамата са доста положителни тенисисти.

Един пробив донесе триумфа на Тийм във втората част, а в третия сет двамата си размениха по един ранен брейк преди Сандгрен да бъде по-добрият в тайбрека.

Четвъртата част мина напълно под диктовката на сервиращите, а драмата пристигна в тайбрека. При 6:5 Сандгрен имаше мачбол, само че с доста смела игра от бекхенд Тийм отрази заплахата, след което вкара мача в пети сет.

И в него обаче Сандгрен не се тормози, стигна до пробив за 4:2, след което решително завърши дуела на собствен сервис.

Така в първия си четвъртфинал в шампионат от Големия шлем той ще срещне спечелилия от мача сред Новак Джокович и Хьон Чун.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР