Невероятна орехова торта с много орехи за празник и делник!

...
Невероятна орехова торта с много орехи за празник и делник!
Коментари Харесай

Празнична орехова торта

Невероятна орехова торта с доста орехи за празник и делник! Не се подготвя по никакъв начин мъчно и е доста ефектна

Необходими Продукти

● яйца - 8 броя
● захар - 5 с.л.
● галета - 5 с.л. /непълни/
● брашно - 3 с.л. /непълни/
● орехи - 400 г смляни

за Крема


● прясно мляко - 700 мл.
● захар - 8 с.л.
● ванилия
● брашно - 2 с.л.
● масло - 1/2 пакетче (60 г)

Начин на подготвяне

Яйцата и захарта се разрушават с миксер до побеляване. Бавно, лъжица по лъжица, се прибавят галетата и брашното /като се редуват 1 л. галета, 1 л. брашно/, като за кейково тесто, само че в случай че стартира да става прекомерно гъсто, се понижава едно от двете.

Прибават се и ситно смлените орехи. Формата /24-26 см/ с падащ ръб, се намазва с масло. Блата се пече към 30-40 мин. на 160-170 градуса, като най-после множеството време се суши.

Студен се разрязва на две елементи и се овлажнява добре с ром/коняк. Пълни се с крем, който се подготвя по общоприетия метод от посочените артикули за крема без маслото.

Сложете 500 мл мляко да се загрява със захарта. Отделно разбийте брашното с останалото мляко и при непрестанно разтрошаване прибавете към горещото мляко. Ароматизирайте с ванилия и бъркайте, до момента в който се сгъсти.

След като кремът се охлади изцяло, се смесва и разрушава деликатно с авансово разрушеното на пяна меко масло. Температурите на крема и маслото би трябвало да са идентични.

Отгоре ореховата торта се намазва с останалия крем и може да се добават шоколадови стърготини. Държи се няколко часа в ледник с цел да може добре да поеме.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР