Невероятна лична и професионална история е част от написването и

...
Невероятна лична и професионална история е част от написването и
Коментари Харесай

За пръв път след смъртта на баща си Кремена Халваджиян свири на виолончело за музиката на „Пътят на честта“

Невероятна персонална и професионална история е част от написването и осъществяването на завладяващата музикална тематика на най-новия сериал в ефира на NOVA - " Пътят на достойнството ". Музиката е дело на международно приетия български композитор и музикант - Виктор Стоянов, а главната солова партия е изсвирена на виолончело от Кремена Халваджиян, която е приключила музикално обучение с този инструмент.

Преди 25 години си отива бащата на Кремена - известният диригент на Софийската опера Людмил Дешев. В този миг тя прибира виолончелото си и се зарича в никакъв случай повече да не свири. В мига, в който тя чува музиката за сериала " Пътят на достойнството ", написана особено от Виктор Стоянов, остава без думи. Виктор и брачният партньор на Кремена и продуцент на сериала - Магърдич Халваджиян, й оферират тя да изсвири главната солова партия. В началото тя отхвърля, само че след дълги убеждения от страна на двамата най-после се съгласява да се впусне в това предизвикателство. " Кремена е необикновен музикант и това си проличава. В началото беше доста обезпокоена дали ще се оправи след такава дълга пауза. Но всичко се получи отлично, звучи прелестно! ", показа композиторът Виктор Стоянов.
 Кремена Халваджиян
Виктор Стоянов е експерт, приет на международно равнище в музиката, някогашен заместник-министър на културата и шеф на Софийска филхармония. Работил е по музиката на доста филми, телевизионни реклами и компютърни игри. Участва в написването на саундтрака на една от най-нашумелите игри - Crysis II, дружно с екипа на международно известния композитор Ханс Цимер.

" Изкуството е това да изкараш от твърдата черупка на индивида същинската страст! " - споделя Виктор Стоянов. За тази цел за него е значима близката работа с режисьорите, продуцентите и сценаристите на продукцията - концепцията и вижданията на всеки от екипа са скъпи за написването на точната и завладяваща музика за всеки план. В " Пътят на достойнството " Виктор е притеглен от многопластовата история на сюжета и извънредно мощните, същински облици.

" Пътят на достойнството " за двете семейства в сериала продължава и тази седмица от понеделник до четвъртък в 22 часа по NOVA! Зрителите ще станат очевидци на първото преплитане сред двете сюжетни линии в сериала. В идващите серии на дребния екран почитателите на " Пътят на достойнството " ще бъдат въвлечени както в тъмни неща като поръчка на ликвидиране, опит за похищение, по този начин и в първите трепети на любовта сред двама младежи.

Всичко за сериала и неговите герои следете на страницата на, както и във.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР