Невероятна история, която е пореден пример за силата на волята

...
Невероятна история, която е пореден пример за силата на волята
Коментари Харесай

Силата на волята и духа: Пакистанец без ръце играе снукър с... устата си!

Невероятна история, която е следващ образец за силата на волята и човешкия дух, идва от отдалечен Пакистан и споделя по какъв начин един мъж играе извънредно сложната игра снукър... без ръце!
Недъгът на Мохамед Икрам е по рождение, само че той от дребен се увлича по спорта, който в последните две десетилетия стана изключително известен в Азия.
" Когато бях на 10-12 години ходех в клуба и си мислех, че в случай че имам ръце бих могъл да играя тази игра ", споделя пред " Al Jazeera " 32-годишният Икрам и не скрива, че тази мисъл е траяла да се върти в главата му. " Затова когато масите оставаха празни, започнах да се пробвам да играя с устата си и по този начин научих играта ", прибавя той.
Миан Усман, притежателят на снукър клуба, си спомня следното: " Дойде при мен и изиска да му бъде разрешено да играе. Погледнахме го и си помислихме, че това е невероятно. Той разгласи, че играел с устата си и сподели: " Първо ме вижте по какъв начин играя! " и ние го направихме... видяхме, че в действителност е много добър и по тази причина му позволихме. Понякога печели, от време на време губи, само че играе сносно ".
Постепенно Мохамед Икрам става прочут в своя град Самундри и стартира да върви по шампионати и даже да печели някои от тях. Среща поддръжка на всички равнища и останалите играчи към този момент го одобряват като брат. 32-годишният мъж е роден в оскъдно семейство, а неговата майка се грижи всекидневно за него и е доста щастлива от обстоятелството, че синът ѝ се бори за фантазиите си...
" Господ не ми даде ръце, само че ми даде кураж и аз го използвах, с цел да осъществя упоритостта си. Така че - никой не би трябвало да губи вяра, следвайте задачите си ", поучава за край Икрам!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР