Невероятен успех за българския хокей на лед! За първи път

...
Невероятен успех за българския хокей на лед! За първи път
Коментари Харесай

Невероятен успех за българския хокей на лед! Ще имаме участници на олимпиадата в Лозана

Невероятен триумф за българския хокей на лед! За първи път от Инсбрук 1976 български състезатели по хокей ще вземат участие на Олимпийски игри. Това стана ясно, откакто Нино Томов и Мария Руневска завоюваха квоти за присъединяване на Младежките олимпийски игри в Лозана през януари следващата година.

Подборът на състезателите бе изработен въз основата на районни проби, която всяка страна провежда.

“По правилник всяка страна организира проби, които съответно се снимат и документират и по-късно се изпращат в интернационалната федерация”, изясни за Sportal.bg ръководителят на БФХокей на лед Мартин Миланов.

“В България участваха 12 деца. И други от тях дадоха положителни резултатите, само че Нико Томов и Мария Руневска са тези, които съумяха да вземат квоти”, добави Миланов.

В формалната интернационална класация за разпределение на квотите Нино Томов е 10-и, а Мария Руневска - 70-а.

На Младежките олимпийски игри в Лозана 2020 нашите ще застананат един до друг с канадски, съветски, шведски, финландски и други мощни играчи от страни, потвърдили се като международни водачи в този спорт.

Те ще вземат участие в дисциплината 3 на 3 или крос айс, която се организира на малко ледено поле. Тя е нова и ще дебютира на юношески олимпийски игри. От интернационалната федерация желаят да я наложат и в бъдеще тя да влезе и в програмата на олимпийските игри.

Първото и само присъединяване до този миг на българския хокей на лед на олимпийски игри е в Инсбрук през далечната 1976 година. Тогава тимът ни записва 6 загуби от 6 мача против: Чехословакия (1:14), Австрия (2:6), Швейцария (3:8), Югославия (5:8), Румъния (4-9), Япония (5:7). Шампион става Съюз на съветските социалистически републики, а втори отборът на Чехословакия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР