Невероятен успех постигна Светла Згурова, която преди минути стана Световна

...
Невероятен успех постигна Светла Згурова, която преди минути стана Световна
Коментари Харесай

България има за първи път световна шампионка по модерен петобой!

Невероятен триумф реализира Светла Згурова, която преди минути стана Световна шампионка по съвременен петобой на шампионата за девойки до 17 години, което продължава в София, написа Sportal.bg.

Талантливата ни състезателка започва от първата позиция във финала, а след нея останалите 35 атлетки, които доближиха до последната фаза за систематизиране на медалите.


Бурно подкрепяна от цялостните трибуни на стадиона в Националната спортна академия, Светла се забави на първата пукотевица и излезе 5-та, само че с доста мощно тичане пристигна като водач на втората пукотевица и излезе 2-ра. Върховата спортна форма на Згурова в бягането и оказа помощ отново да си върне водещата позиция и с доста точни пет изстрела напусна стрелбището като водеща на съперниците си. Безапелационно показване в последните 800 метра тичане и малко преди да пресече финала всички бяха станали на крайници, с цел да я поддържат. Згурова финишира като Световна шампионка за първи път в историята на българския съвременен петобой.


Веднага след триумфа тя показа следното:

„ Много, доста благодаря на публиката за горещата поддръжка. Дадоха ми в допълнение сили и сила в последните 800 метра. Щастлива съм, аз станах Световен първенец! Знаех, че ще бъде пъклен мъчно, само че през целия ден си повтарях, че би трябвало да съумея и го направих ”, бяха първите думи на шампионката Светла Згурова.

Треньорът на националния тим по съвременен петобой Владимир Кузманов беше повече от разчувствуван.

„ Мислех, че иска ми се пръсне сърцето от напрежение, само че и този път устоях. Тръгването от първа позиция и задатъка от две секунди пред втората състезателка беше психическо натоварване и това се отрази на първата й пукотевица, която продължи цели 25 секунди. Забави се, само че по-късно се стегна и всичко си пристигна на мястото. Беше чудесно готова за това съревнование. Голям триумф, в действителност. Невероятно достижение от нейна страна пред родна аудитория ”, сподели Кузманов.

Другата ни представителка във финала Виктория Стойнова се класира 27-а от всички приключили 36 състезателки.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР