Невероятен скандал тресе социалните мрежи, след като се появи репортаж

...
Невероятен скандал тресе социалните мрежи, след като се появи репортаж
Коментари Харесай

Истерия в мрежата! Слух за въвеждане на военно обучение в 10-11 клас подлуди родители (Сеят паника, че ще пращат българи в Украйна))

Невероятен скандал тресе обществените мрежи, откакто се появи репортаж на телевизия " България 24 " в който се твърди, че се възнамерява военно образование за възпитаници от 10 и 11 клас в българските образователни заведения.

Според изказванията на физика Христо Лафчиев и Сърнела Воденичарова от  ГД „ Народна мрежа “ е основана проектонаредба за въвеждане на военно образование в учебните заведения, по време на което учениците надали не ще се научават да сглобяват и разглобяват автомати, а след двумесечното военно образование ще могат да бъдат изпращани и на фронта.

Видеото беше споделено повече от 1500 пъти и преглеждано над 40 000 пъти.

От министерството на защитата не закъсняха с изказване по случая и обявиха, че проектонаредбата включва видео и лекционни часове за защитата на страната, историческа информация за разнообразни военни интервенции в които България е взела участие и запознаване на учениците с най-обща допустима информация за защита.

Боравене с оръжие в часовете не се планува, нито пък потребление на военна техника от малолетни. От МО припомниха също по този начин, че сега в страната се практикува донаборна военна работа на доброволни начала и в нея взимат присъединяване пълнолетни жители, за попълване на запаса. Всякакви клевети по тематиката се осъждат като безусловно погрешни и крайни неистини.

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР