Невероятен негърски скандал с българина в „Зелената книга“, номиниран за

...
Невероятен негърски скандал с българина в „Зелената книга“, номиниран за
Коментари Харесай

Скандал с нашия Митко на Оскарите, не го пускат на сцената, защото е бял

Невероятен негърски скандал с българина в „ Зелената книга “, номиниран за пет награди „ Оскар “. „ Ти си бял мъж, нямаме потребност от бели мъже на сцената! “, споделят на Димитър Маринов.

Грозната преживелица се разиграва след фестивала в Торонто, един от най-престижните кинофоруми наред с тези в Кан и Венеция. Лентата печели огромната премия, а по-късно „ Зелената книга “ получава и премия за най-хубав кастинг на гала в Бевърли Хилс, писа „ България Днес “.

В последната секунда раздават на екипа нов лист със звездите, които би трябвало да излязат на сцената – нашенецът Маринов и още един негов сътрудник не попадат в сменените описи. Изведнъж зад кулисите се появява гневният Виго Мортенсен, който е в една от основните функции. Звездата от „ Властелинът на пръстените “ се зарича, че няма да мърдат, в случай че не излязат всички на сцената.

В залата към този момент е ярко, всички търсят звездите от „ Зелената книга “ и те излизат на сцената. Заедно с Димитър Маринов. Награди обаче не дават на първите петима, а единствено на Виго и сътрудника му Али. Лъжат, че по-късно и за другите ще има призове. Мортенсен е гневен на наглостта на уредниците и връчва личната си премия на Димитър, с който са завързали топло другарство.

„ Носи си я у дома. Нищо няма да получиш, споделиха ми, че прекомерно доста бели мъже на сцената не изглеждало добре “, споделя Виго.

„ От 29 години съм в Съединени американски щати и такова знамение до момента не съм виждал “, споделя Маринов. И няма поради единствено този скандал, а разделянето на обществото като цяло. Политическата уместност и „ антирасизмът “ са на всички места, само че в действителност това е расизъм против белите.

„ Заради политическата уместност и джендър културата всички полезности се унищожават и никой не гледа на филмите като изкуство, значимо е има ли в твоя план гей, черен, азиатец или латино. Ако няма, значи си расист. Ако си бял и си мъж, ти си умишлен “, наскърбен е Маринов.

Иронията е, че „ Зелената книга “ е точно антирасистки филм, който демонстрира белите като зли потисници.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР