Невена Зартова е подала оставката си като административен ръководител на

...
Невена Зартова е подала оставката си като административен ръководител на
Коментари Харесай

Невена Зартова подаде оставка като шефка на Софийската районна прокуратура

Невена Зартова е подала оставката си като административен началник на Софийската районна прокуратура.

Зартова не пожела да уточни аргументите за това свое деяние, като посочи, че претекстовете ѝ са изложени в подаденото от нея заявление., оповестява „ 24 часа “.

По-рано през днешния ден оставки са подали и нейните четирима заместници – Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцколова-Дамянова и Тодор Куюнджиев. В декларацията им до прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет те декларират, че изрично се разграничават от дейностите на шефката на Софийската районна прокуратура Невена Зартова и поддържат напълно напъните на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов за промени в прокуратурата.

В изявление пред „ 24 часа “ Анастасиос Дикос, представител в България на вложителя Джон Кустас, съобщи, че юрист Велимир Атанасов имал прочувствени взаимоотношения с Невена Зартова. От своя страна пък Велимир Атанасов имал близки връзки с Мартин Божанов-Нотариуса.

„ Повдигнаха обвиняване за машинация в изключително огромни размери против мен, против проф. Каламарис и против архитекта. Наложиха ни възбрана за овакантяване на страната. 100 хиляди лв. гаранция за мен, 50 хиляди лв. гаранция за проф. Каламарис и 100 хиляди лв. гаранция за архитекта. Разбира се, сигналът за тази машинация идва от Велимир Атанасов. Делото се води в районната прокуратура, която се управлява от Зартова, която пък е в любовни връзки с Велимир Атанасов, както твърди самият той. Ние обжалвахме постановлението, тъй като всеки углавен юрист, с който говорихме, ни сподели, че това е цялостен парадокс – машинация в изключително огромни размери не е от компетенцията на районната прокуратура, а на градската. Просто те управляват районната прокуратура “, споделя Дикос пред „ 24 часа “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР