Невeна Трифонова - младо и талантливо откритие на пловдивска фитнес

...
Невeна Трифонова - младо и талантливо откритие на пловдивска фитнес
Коментари Харесай

Диетоложката Неви разкри как се става веган само за ден

Невeна Трифонова - младо и надарено изобретение на пловдивска фитнес зала, образува ярката си характерност под въздействие на три култури. Още 14-годишна отпътува с родителите си за Гърция. Там приключва компетентност „ Диетология ” и открива любовта. Противно на упованията обаче, мъжът на живота не е грък, а аржентинец. Двамата вземат решение да заживеят в родината му, където Ернан се занимава с логистика, а тя изготвя онлайн режими за здравословно хранене. Година по-късно ги превзема концепцията да пренесат опита си в България, написа „ Марица “.

Почти незабавно откакто се откриват в Пловдив, Неви стартира работа като диетолог. Пише книга за здравословното хранене и прави презентации за нездравословните храни пред възпитаници.

„ През последните години здравословният метод на хранене и живот са се трансформирали в цялостен шлагер на „ пазара” у нас и пo света. Много компании и частни лица употребяват термините „ gluten-free”, „ superfood”, „ детокс” с маркетингова цел. Добре е обаче да се научим да разграничаваме кое от цялата тази информация, която ни се дава ежедневно, е истина и би ни помогнала да подобрим здравословното си състояние”, споделя Неви.

Като експерт по диетология тя разкрива елементарен метод за филтриране на организма от нездравословните отрови, насъбрани през зимния интервал. Съветва и клиентите си да го употребяват, с цел да приготвят тялото си за настъпването на пролетта.

И това е забавно: Тези 9 чудеса ще се случат с организма ви, в случай че ядете мед всеки ден - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

А какво по-актуално от това по време на пости да поговорим за веганството?! Това е последна форма на вегетарианство, при която потреблението на всички скотски храни, риба и техни артикули са неразрешени. Причината се крие в това, че месото и млечните артикули постоянно съдържат нездравословни антибиотици и хормони, с които биват хранени самите животни, но също по този начин и поради високото киселинно натоварване, което оказват върху нашето тяло, изяснява диетоложката. Целта на нейната детоксикационна веган диета е тялото ни да се отърве от нездравословните химикали, замърсители и отрови, които може да се съхраняват в него, и също така да ни помогне да отслабнем и да се усещаме ужасно в кожата си до началото на пролетта.

Колко дълго би трябвало да следваме този веган детокс режим? Ако решим напълно да изключим от режима си упоменатите артикули, е хубаво първо да се консултираме със експерт диетолог, който да ни помогне да изготвим вярно своя режим, защото дългото лишаване от скотски артикули, риба и месо води до дефицит на доста скъпи витамини, минерали и аминокиселини. „ Именно заради тази причина най-често поучавам веган детокс режимът да се прави един път седмично”, предлага Неви.

Тя изготви дневен веган детокс режим, с който да придвижи всеки в света на новите и разнообразни вкусови прекарвания. „ Освен това, в случай че спазвате прецизно режима и сте на веган диета най-малко един път седмично, ще забележите по какъв начин цифрите на кантара стартират да се движат надолу, и то с огромна лекост!”, уверена е диетоложката.

За положителната хидратация на тялото през целия интервал на режима тя предлага и няколко детокс води, които са извънредно приятни на усет и разнообразяват рутината на всекидневието. Режимът не е подобаващ за бременни дами и кърмачки. Ако пък страдате от здравословен проблем, консултирайте се със експерт, преди да започнете диетата, поучава Неви.

Детокс вода

(Поставете съставките в 1литър вода и оставете за едно денонощие в хладилника преди да консумирате)

1. Детокс вода с ябълка и канела

Съставки:

1 ябълка с кора, нарязана на тънки ленти

1 канела

*съставките са богати на фитонутриенти и антиоксиданти, които понижат риска от ракови болести, хипертония, диабет.

2. Slim down детокс вода

Съставки:

½ лимон, нарязан на тънки филийки

½ лайм, нарязан на тънки филийки

½ грейпфрут, нарязан на филийки

1 купа нарязана краставица

*Цитрусите обогатяват водата с витамин C, който помога за подсилването на имунната система и защищава от голям брой заболявания.

3. Засилваща метаболизма вода

Съставки:

1с.л настърган джинджифил

1 купа манго, на ситно

*Тези две съставки дружно оказват помощ за положителната функционалност на мозъка и храносмилателната ни система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР