Невен Боянов от Велико Търново спечели наградата за „Иновативно новостартирало

...
Невен Боянов от Велико Търново спечели наградата за „Иновативно новостартирало
Коментари Харесай

Търновец с награда за иновативно предприятие на национален конкурс

Невен Боянов от Велико Търново завоюва премията за „Иновативно новостартирало предприятие“ за 2018 година в състезанието на Националния  иновационен конгрес, извършен под патронажа на президента Румен Радев. Боянов бе награден за основаването на #ТИНУЗАВЪР – платформа за занимателно проучване на електроника, роботика и програмиране.

Церемонията по награждаването се състоя в столицата, а наградите връчиха президентът Румен Радев и ръководителят на Фондация „ Приложни проучвания и връзки “ Огнян Шентов. Конкурсът се организира за 14-ти път, а спечелилите бяха разграничени в следните категории: „ Иновативно новостартирало дружество “, „ Иновация за по-добро качество на живот “, „ Зелена иновация “, „ Иновационен мениджмънт “, „ Иновации за развиване на гении “, „ Иновация в изобретателните промишлености “, „ Социална иновация “, „ Пазарно водачество “.

„ Иновациите са най-ефективният инструмент за реализиране на висок и резистентен стопански напредък, а това значи да имаме хора с сериозно мислене, отворен разум, както и мощ и храброст да отстояват концепциите си “, сподели президентът Румен Радев.

Националният иновационен конгрес сплотява напъните на институциите, бизнеса и неправителствени организации за възстановяване на иновационната среда в страната. Форумът има за цел да насърчи съдействието сред български и задгранични организации за стимулиране на националната стопанска система и повишение на конкурентоспособността на българския бизнес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР