Невежеството на възрожденци“, дълги години демонстрирано локално на варненска почва,

...
Невежеството на възрожденци“, дълги години демонстрирано локално на варненска почва,
Коментари Харесай

Несъществуващите американски бази у нас, които Възраждане искат да махат

Невежеството на „ възрожденци “, дълги години демонстрирано локално на варненска почва, се придвижи на народен мащаб. Въпреки многочислените опити некадърността им да бъде осветявана, резултатите са в тъкмо противоположна посока. Дали го вършат единствено от неведение или зад държанието на Костадин Костадинов (отдавна сдобил се с нарицателното „ Копейкин “) и Цончо „ бе чети “ Ганев се крие и нещо друго, всеобщата аудитория сама би трябвало да реши.

След вандалският митинг, проведен преди дни от „ Възраждане “, последва наглото държание на депутатите им, които заедно не зачетоха разпореждането в постройката на Народното събрание да се влиза единствено със „ зелен документ “. В същия ден последва и още една нелепост: от партията оповестиха, че внасят в деловодството на Народно събрание предложение за преустановяване на американските бази у нас.

На брифинг в Народно събрание Костадин Костадинов просторно изясни, че „ За тези бази ние не сме получили и стотинка “, като за съпоставяне уточни, че „ Съединени американски щати заплащат за базата си в Куба. “ И още: „ Икономиката в района не се е развила, а в едно от селата е отворен обществен дом за американските бойци “.

От " Възраждане " са поискали да им бъдат предоставени данни за числеността на бойците „ в базите “ и за въоръжението, ситуирано там. Пак съгласно „ неосведомените “, в тези бази „ важи законът на Съединени американски щати “, а това не е по усета на депутатите от партията.

Разбира се, Костадин Костадинов стигна и до обобщението, че „ НАТО не подсигурява националната ни сигурност, НАТО заплашва националната ни сигурност “, напомнят от faktor.bg.

Всичко това щеше да има смисъл, в случай че неосведомените (чак толкоз ли?!) депутати на " Възраждане " и техният водач Костадин Костадинов, не желаеха прекратяването на нещо, което не съществува. Т.нар. „ американски бази “ са контрактувани сред България и Съединени американски щати с десетгодишен контракт през 2006 година През 2016 година договорът, подписан 10 години по-рано от Ивайло Калфин и Кондолиза Райс, изтече.

И на процедура, това не са американски бази, а български бази, уреди и полигони, които, по силата на въпросния контракт, се дават за взаимно прилагане, за образование на български и американски бойци или бойци от други страни-членки на НАТО. Тези обекти си остават българска благосъстоятелност, териториите на които се охраняват от военна полиция. Присъствието на американски военнослужещи се реализира краткотрайно, на ротационен принцип, като е възможно броят им да доближи до към 5 хиляди души, само че единствено при застъпване на промените на контингентите. По-просто казано, това не са типичен американски бази, където страната гостоприемник няма доста права, не знае какво тъкмо се случва на територията на базите, нито пък ги охранява.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР