Неведоми са пътищата на любовта, когато отчуждението и алчността я

...
Неведоми са пътищата на любовта, когато отчуждението и алчността я
Коментари Харесай

Не можеш да се мериш с жените когато става дума за любов и отмъщение ♠ Войната на семейство РОУЗ

Неведоми са пътищата на любовта, когато отчуждението и алчността я изтласкат от правия път. Никой не знае по-добре това от Барбара и Оливър Роуз. Никой по-добре от техния юрист, не може да опише историята на едно разпадащо се семейство, готово да се избие в името на недвижимата благосъстоятелност. Дани Де Вито с изключение на съдия е и режисьор на тази фамилна драма, в която Майкъл Дъглас и Катлийн Търнър не могат да си  простят. Дори във гибелта. Гледайте, мислете, не бързайте.

Имате ли съществени учредения да желаете бракоразвод? Барбара и Оливър Роуз… тяхната история може да ви заинтригува. Още няма да засичам време. Хонорарът ми е 450 $ на час. Щом човек, печелещ 450 $ на час желае да ви каже нещо гратис, по-добре го изслушайте.  

Барбара: Съжалявам, извинявай…

Оливър: Никога не се извинявай, че имаш множествени оргазми..

Барбара: Щастлив ли си?

Оливър: Повече от благополучен! Аз съм женен!

***
Адвокатът: Баща ми споделяше, ме един мъж се познава по четири неща. Къщата му, колата му, брачната половинка му и обувките му.

В връзките с дамите постоянно идва ред на въпроса – „ Ама какво по дяволите ти става? ”. Ако дамата не  отговори, това е неприятен знак. Неприятностите ще дойдат оттова, откъдето  най-малко ги очакваш.

Оливър: Живея с мисълта, че мъжът дължи опрощение на дамата, с която живее.

***
Барбара: Добре. Щях  да дойда в болничното заведение, само че знаех, че си добре. Тъкмо към този момент излизах на шосето, когато почувствах, че си мъртъв. И разбрах какво ще е да съм сама в тази къща. Да те няма. Толкова се изплаших, че отбих край пътя.

Оливър: Вече няма от какво да се страхуваш…

Барбара: Изплаших се, тъй като се почувствах щастлива.

– Дължиш ми опрощение, Барбара. Ако имаш да ми казваш нещо, желая да го чуя.

– Искам бракоразвод!

– Скъсах си задника от бачкане, с цел да ти осигуря разточителен живот и ми дължиш едно свястно пояснение. Хайде, давай, желая да го чуя!

– Добре… тъй като, като те виждам по какъв начин ядеш, като те виждам по какъв начин спиш..., въобще като те виждам в последно време, ми се желае да ти разбия мутрата!

***
Оливър, татко ми споделяше, че не можеш да се мериш с дамите когато става дума за обич и възмездие. Остави й къщата – има други къщи и други дами. Тук няма  победа, а единствено степени на загуба.

***
Каква история, а? И каква е поуката? Освен феновете на  кучета да не се женят за феновете на котки? Не знам. Може и да е тази – „ Цивилизован бракоразвод ” – двете думи си опонират. Ако сте размислили, да започваме. По отношение на жена ви ще ви съветвам да бъдете великодушен даже това да ви  коства съня. Това е едното. Или пък друго – да станете, да се приберете вкъщи и да  се опитате да откриете най-малко парченце от това, което на млади години сте обичали в своята половинка. Вие решавате.

The War of the Roses, Directors Danny DeVito, 1989
Снимки: schmoesknow.com, pastposters.com, whysoblu.com, moviemix.co.uk

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР