Неведоми са пътищата… казва библейската мъдрост и понякога тя е

...
Неведоми са пътищата… казва библейската мъдрост и понякога тя е
Коментари Харесай

Козет и Роджър обиколиха цял свят, но се влюбиха в този български град

Неведоми са пътищата… споделя библейската мъдрост и от време на време тя е навръх място. Колкото и проекти за бъдещето да си прави човек, в никакъв случай не може да си показа по какъв начин те ще се променят, от време на време в неприятна тенденция, а от време на време в добра. По неписано предписание орисите на хората се преплитат. Никога не знаеш кого може да срещнеш по пътя си и по какъв начин тази среща може да ти се отрази.

Такава е историята ни за Козет и Роджър Уейс от Аделейд, Южна Австралия, които след близо 30-годишен брак вземат решение да оставят всичко вкъщи и да заминат на странствуване из света, което продължава към този момент близо три години. Козет, която е кръстена на героинята от романа на Виктор Юго „ Клетниците”, и Роджър дълги години са работили като учители, а Роджър е бил назначен и в Министерството на образованието. По стичане на събитията нямат деца. През 2015-а и двамата губят майките си и осъзнават, че животът е прекомерно временен, с цел да го прекарат на едно място.

Решихме да пътуваме, да забележим нови неща, до момента в който към момента можем. Напуснахме работата си, продадохме всичко, което притежаваме, отдадохме къщата си чартърен и започнахме да обикаляме, описват чаровните съпрузи.

Били са във Франция, Италия, Япония, Румъния, Молдова, Гърция. Признават, че едно от най-странните места, което са посещавали, е Кипър поради разделянето на острова на гръцка и турска част. Колкото до България, това не е първата им аудиенция. Идвали са и по време на социализма, когато битът беше привързан с купони, правила и забрани. Сега се изумяват от настъпилата голяма разлика.

Хората тук са доста усмихнати. Харесва ни, че в Пловдив има толкоз пешеходни зони. Всичко е умерено и гостоприемно, изяснява Козет.

Преди Пловдив двойката е посетила столицата, а идната им спирка е Банско, с цел да се насладят на невероятните ни планински хубости. Те признават, че България има всичко нужно, с цел да се трансформира в желана дестинация за отмора или живот. Обожават родната кухня.

Дори в Аделаида са пазарували сирене и кисело мляко от профилиран магазин за български артикули. Останали са мощно впечатлени от родното винено произвеждане и ракията, която със смях признават, че им пристигнала прекомерно мощна. Обясниха ни и че по отношение на другите страни, които са посещавали, в България цените са доста ниски и налични, най-малко за чужденците.

В Пловдив им харесва, че разнообразни култури и етноси се сливат в едно и съжителстват паралелно. За образец показаха джамията, ситуирана до Римския стадион, а вечерта посетиха спектакъла " Нео Дервиш " на Античния спектакъл. Определено се усещаха добре тук, личеше по лицата им, а за изпроводяк подсигуряваха, че няма да мине доста време преди да се върнат по нашите ширини.

Източник: Plovdivtime
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР