Неведнъж специалисти и любители ни убеждават в ползата от консумацията

...
Неведнъж специалисти и любители ни убеждават в ползата от консумацията
Коментари Харесай

Ето защо фрешовете могат да бъдат опасни

Неведнъж експерти и фенове ни убеждават в изгодата от потреблението на прясно изцедени сокове. Те обаче могат да се окажат нездравословни за организма, в случай че не се съблюдават някои съществени правила, считат специалистите в региона на храненето.

Прясно изцеденият сок съдържа огромно количество фруктоза, чиято нараснала приложимост, сходно на бялата захар, може да бъде нездравословна за здравето. Това се отнася изключително до хора с диабет и нарушавания във въглехидратния метаболизъм.

Соковете също така, са с нараснало наличие на хранителни киселини, които могат да доведат до ерозия на зъбния гланц. Въздействието върху зъбите след потреблението на сок е по-разрушително, в сравнение с яденето на плодове. За да се избегне това, откакто пиете сок, е добре да изплакнете устата с вода. Заради високата киселинност не се предлага сокът да се пие на празен корем, защото това може да докара до неспокойствие на лигавицата на стомаха.

Ако желаете да пиете здравословен прясно изцеден сок, това би трябвало да стане в границите на 15-20 минути след приготвянето му. Добре е да имате поради, че доста от витамините, съдържащи се в плодовете, се унищожават под въздействието на въздуха, смяната в температурата или при дълготрайно предпазване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР