Неведнъж сме чували за храните афродизиаци, който изстрелват либидото много

...
Неведнъж сме чували за храните афродизиаци, който изстрелват либидото много
Коментари Харесай

Кои са храните страстоубийци в леглото

Неведнъж сме чували за храните афродизиаци , който изстрелват либидото доста по-нависоко, в сравнение с кардинално то се намира в стресовото всекидневие.

Но в него място има и за редица храни, които имат тъкмо противоположния резултат върху желанието за секс. Те се сплотяват под термина анафродизиаци - храни, които подтискат либидото. И в случай че участват постоянно в менюто ни, няма причина да се чудим за какво все не можем да се настроим на палава вълна.

Храни с високо наличие на наситени мазнини

Това са всички fast food и junk food, който са пържени. Наситените мазнини имат свойството да запушват артериите и да затрудняват кръвообръщението. Оттам водят и до нарушено кръвоснабдяване на половите органи , което е причина за еректилна дисфункция и неспособност за постигане до оргазъм при дамите.
 Снимка 465437

Здравословни проблеми като диабет и високо кръвно налягане, които също се провокират от потреблението на неприятна храна, са не по-малки убийци на либидото. Когато не се усещаме добре и не си набираме нужната сила, сигурно не ни е до секс.

Храни, съдържащи някои мастни киселини

Когато приказваме за полово предпочитание, не всички мазнини са негови врагове. Според разнообразни проучвания, омега-3 мастните киселини подкрепят функционалността на тестисите, до момента в който омега-6 мастните киселини (в слънчогледовото, царевично и соево масло) имат противоположния резултат.

Изкуствените подсладители

Тяхната щета за организма надалеч не се лимитира до половото предпочитание. Но не трябва да се подценява резултатът на аспартама, който е един от основните убийци на либидото.
 Снимка 465438

Солено

Ако обичаме да подправяме храната си с огромни количества сол, значи имаме проблем. Консумацията на огромни количества сол е причина за високо кръвно налягане. То пък се свързва директно с пониженото предпочитание за секс, написа Healthline.

Соевите произведения

Ако сме вегани или ветегатарианци, евентуално заместваме локални и млечни артикули със соеви. Според разнообразни дребни проучвания, соевите артикули могат да понижат равнищата на тестостерон и количеството сперматозоиди.
 Снимка 465439

Сладко

Захарта изисква инсулин, който да я обработва. А високите равнища на инсулин се свързват с намалени равнища на тестостерон. Така половото предпочитание при мъжете понижава. Тежките въглехидрати в тестените произведения имат същия резултат върху инсулина.
 G точката, намирането, стимулацията й и всичко, което би трябвало да знаем за нея
G точката - метод на приложимост

Мистерията е разгадана

Алкохол

Няма по какъв начин да не подминем и неговия негативен резултат върху либидото. Той се дължи на намаляването на тестостерона и увеличение на естрогена. Да не забравяме, че алкохолът укрепва и депресивните положения.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР