Неведнъж сме чували, че кучетата са най-добрият приятел на човека,

...
Неведнъж сме чували, че кучетата са най-добрият приятел на човека,
Коментари Харесай

Колко точно ни обичат котките

Неведнъж сме чували, че кучетата са най-хубавият другар на индивида, а от котките ние се нуждаем повече, в сравнение с те от нас . Последно научно проучване обаче потвърждава, че обстановката е малко по-различна.

Оказва се, че котките могат да се привързват към стопаните си също толкоз мощно, колкото и кучетата. Те одобряват своите хора като родители и основават прочувствена връзка с тях.

Учени от Щатския университет в Орегон са открили, че котките се усещат сигурни, предпазени и спокойни, когато стопанинът им е до тях . Този вид привързване до момента се смяташе за по-присъщо за децата и кучетата.
 Снимка 444685

И тъкмо както котките имат успокоителен резултат върху нас, по този начин и ние имаме способността да понижаваме техния стрес , когато се почувстват в заплаха. С опити учените са потвърдили, че множеството котките реагират по същия метод, като децата и кучетата, когато останат сами у дома.

Когато стопаните им са към тях, мъркащите домашни любимци освен са по-спокойни, само че и по-смели и склонни да опознават света към себе си . Точно както и ни се усещаме по-уверени, когато имаме поддръжката на някой непосредствен, написа Independent.
 Снимка 444683

А нашето държание и нашите страсти оказват директно въздействие на метода, по който се усеща котката ни - тъкмо както пред децата е добре да не подвигаме кавги и да крие сълзите си, с цел да не ги травмираме.
 Котките, топлината и за какво я обичат толкоз доста
Защо котките толкоз доста обичат топлината

И крие ли това рискове

И по този начин стигаме до извода, че котките нямат проблем с възприятията, а просто с метода им на изложение понякога . Затова не трябва да им се сърдим, в случай че от време на време им дотегне от нашето внимание.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР