Неведнъж кардиолози са посочвали кариеса като един от провокаторите на

...
Неведнъж кардиолози са посочвали кариеса като един от провокаторите на
Коментари Харесай

Кариесът се отразява негативно на сърцето?

Неведнъж кардиолози са посочвали кариеса като един от провокаторите на сърдечни проблеми. Но се оказва, че не е единствено това.

Освен кариеса потиснатите страсти и прекараните на крайник простудни болести също се отразяват отрицателно на сърдечната активност.

Специалисти разясняват, че зъбният кариес, появил се вследствие на погрешно разчистване на зъбите, фактически нанася сериозна щета на сърцето.

Причина за това са бактериите, попадащи в кръвотока и предизвикващи заразен ендокардит – инфектиране на вътрешната обвивка на сърцето.

При това заболяване се повреждат клапаните и се нарушава тяхната работа. 

Оказва се, отново съгласно специалистите, че потиснатите страсти въздействат на сърцето.

И изясняват, че това е обвързвано с хипертонията – повишение на артериалното налягане, в случай че човек постоянно се ядосва, гневи се, само че не излива на открито тези доста отрицателни страсти.

Това може да докара даже до инфаркт или инсулт. И не на последно място, експертите показват простудните болести, прекарани не в леглото, а на крайник. Те също се отразяват на сърцето поради натоварването на имунната система.

При попадане на вируси в кръвотока и тяхното размножаване може да възникне вирусен миокардит – инфектиране на сърдечния мускул, което води до аритмии, сърдечна непълнота и даже до летален излаз.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР