Невъзстановеният полузащитник Сандер Берге напусна лагера на Норвегия и няма

...
Невъзстановеният полузащитник Сандер Берге напусна лагера на Норвегия и няма
Коментари Харесай

Норвегия привика вундеркинд от "Реал" за мача с България

Невъзстановеният полузащитник Сандер Берге напусна лагера на Норвегия и няма да бъде разполагаем на селекционера Ларс Лагербак за мача от шампионата Лига на нациите във вторник против България, оповестиха от Норвежката футболна федерация в Туитър.

" Берге не е подготвен. Буквално мускулите му не работят както би трябвало. Изглежда доста изтощен. Не знам каква тъкмо е повода, само че клубът му " Генк " желае той да се върне при тях и те да се занимават с рехабилитацията му ", съобщи селекционерът на скандинавците Лагербак пред вестник " Верденс Ганг ".

Заместник на Берге в групата за мача с България ще бъде вундеркиндът Мартин Йодегаард, който до момента беше в отбора до 21 години. Но след провалянето на младежите на Норвегия от Германия, отборът към този момент няма късмет да се класира за младежкото европейско състезание. Така Лагербак реши да го дръпне при мъжете. В момента 19-годишният Йодегаард играе като преотстъпен в холандския " Витес " от " Реал " Мадрид. Талантът е част от Кралския клуб от 2015 година

Той играе за националния тим на страната си от 2014 година, като дебютира в контрола с ОАЕ, а формалният му дебют е отново против България в европейска подготовка, извоювана от норвежците с 2:1. Тогава става и най-младият участник в публична европейска подготовка на 15 години и 300 дни.
Сърцата България обърна Кипър за трета поредна победа (ГАЛЕРИЯ) "Лъвовете " остават на върха
България води в класирането с 9 точки от три мача, до момента в който Норвегия е с 6. Срещата в Осло е във вторник от 21:45 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР