Невъзможност за завършване на сезона във Висшата лига може да

...
Невъзможност за завършване на сезона във Висшата лига може да
Коментари Харесай

Загубите на Висшата лига ще надхвърлят 1 млрд. паунда, ако сезонът бъде прекратен

Невъзможност за довеждане докрай на сезона във Висшата лига може да се отрази доста отрицателно върху финансовото положение на британското футболно състезание. Експерти пресмятат, че загубите биха били прекомерно огромни, по тази причина и ръководителите на лигата държат сезонът да приключи, когато пикът на епидемията от ковид бъде преминат.

Все още няма информация дали Висшата лига е застрахована от пандемии и допустимо отменяне на мачове. Това повдига и въпроса дали при оповестяване на завършек на сезона ще дължи сумата 762 млн. паунда на Sky и BT Sport, които държат телевизионните права за Острова.

За момента Висшата лига отхвърля да разяснява тези въпроси публично. Ръководителите на другите огромни шампионати в Европа обаче разкриват, че никой шампионат няма сходни застраховки.

Специалистът по анализиране на спонсорството в спорта лекар Петер Ролман има вяра, че общите загуби на Висшата лига и 20-те клуба при отменяне на сезона ще доближат 1.2 милиарда паунда.

" Тази сума в действителност е стряскаща. Това са пари от продадени билети, телевизионни права, продукти и различен маркетинг ", разяснява Ролман.

Според него при доиграване на сезона пред празни трибуни загубите ще бъдат лимитирани до едвам 170 милиона паунда. " Да, доста клубове ще изгубят приходите от билети, които са главно перо, само че ще изпълнят отговорностите си към спонсори. "

" Никой не е обожател на мачовете без аудитория, само че те може да са единственият метод клубовете да оцеляват. Без доходи от малките екрани, спонсорство и приходи от почитатели те могат да оцелеят единствено в кратковременен проект ", приключва Ролман.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1239)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР