Невъзможно е с административни мерки да се контролира пазарът, това

...
Невъзможно е с административни мерки да се контролира пазарът, това
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Kонтрол на пазара - това дори и в Китай не може да се случи

Невъзможно е с административни ограничения да се управлява пазарът, това даже и в Китай не може да се случи. Това са популистки опити на властта да покаже угриженост за народа.Да администрираме и стандартизираме цени е задача невъзможна ", разяснява в ефира на Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян.

Нека не забравяме, че даже и без инфлационните процеси – има разнообразни краставици. И те имат разнообразни цени. Така е и при месото и зеленчуците. Да се опитаме да администрираме и стандартизираме цени е задача невъзможна. Няма по какъв начин да се случи сходно нещо, уточни той

По думите му тази система не работи добре. „ За сходно нещо са правени опити в комунистическата система. Но това не работи добре. Асортиментът става дребен, а качеството пада.

По думите му показаният през вчерашния ден от служебната власт уебсайт за следене на цените на главните хранителни артикули е било безсмилено деяние. " Сайтът ще е най-полезен за тези, които са създали уеб страницата, тъй като ще вземат някой лев. Може и за някой студент, който би трябвало да написа курсова работа за цените на пазара, сподели още Хампарцумян.

Банкерът предвижда, че цените на плодовете и зеленчуците ще тръгнат естествено надолу, когато им пристигна сезонът.

На въпрос дали би трябвало да се подвигат налозите, Левон Хампарцумяна съобщи, че това не би трябвало да се прави, а просто напъните да се насочат към един по-консервативен бюджет и по-ефективна държавна администрация.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР