Невъзможно е машините да спрат да работят. Това означава, че

...
Невъзможно е машините да спрат да работят. Това означава, че
Коментари Харесай

Велев за 4-дневната работна седмица: Невъзможно е машините да спрат да работят

Невъзможно е машините да спрат да работят. Това значи, че тярбва да се намерят нови хора, а хора за работа няма. Това е повода и да няма безработица. Глад за служащи има освен в България, само че и в Европа. Това сподели Васил Велев от АИКБ.
Въвеждането на 4-дневна работна седмица може да се приложи за някои консултантски компании, които могат да си разрешат да работят у дома. Нали не може да си визиите, че полицията ще ни охранява единствено 4 дни?, попита Велев пред bTV.

Този диалог се е водил постоянно през годините. През 1923 година работният ден е понижен от 10 на 8 часа. Тогава служащите са се противили, тъй като са им понижили заплатите и се постанова държавното управление да издаде указ, 8 часа да се заплащат като 10. През 70-те години пък се анулира да се работи в събота. Така че има опция да се вкара 4-дневна работна седмица, само че това няма по какъв начин да се случи неотложно. Българските служащи са на челни позиции по полагане на труд в Европейски Съюз. Това сподели пред камерата президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов по тематиката за 4-дневна работна седмица, която вкараха в консултантска компания в Русе.

По тази тематика е нужен един бездънен разбор и дискутиране. В момента водим диалог на парче. Ясно е, че 4-дневната работна седмица не може да се вкара на всички места и незабавно. Примерно да не работят магазините и още разнообразни типове услуги. Бил съм в чужбина и там има дни, в които не можеш да си купиш нищо, тъй като магазините не работят. Със сигурност е нужна една социална полемика по тематиката, съобщи Манолов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР