Невъзможно е да кажа каквото и да било, което да

...
Невъзможно е да кажа каквото и да било, което да
Коментари Харесай

Покъртително! Майката на един от терористите от Лондон проговори: Срам ме е! Валерия разказа разтърсваща история

Невъзможно е да кажа каквото и да било, което да има смисъл, споделя в изявление за БиБиСи Валерия Колина Кадижа, майката на един от атентаторите от Лондон бридж Юсуф Загба.

Валерия приема исляма, когато се омъжва за брачна половинка си – мароканец, ражда две деца. Почти по време на целия брак е подлагана на физически тормоз. Развежда се, когато брачният партньор й взема решение да си вземе втора жена. Днес Валерия приказва безшумно, не желае да покаже лицето си. Тя си спомня, че от 2016 година има проблеми със сина си: „ Беше спрян на летището в Болоня ", споделя тя. Юсуф е летял към Истанбул, тъй като е желал да отиде в Сирия.

" Той ми споделяше: " Ела, мамо, дано отидем да живеем в Сирия. Там имат чист ислям! ", споделя Валерия и добавя: " Казах му: " Нямам никакво планове да отида в Сирия “. Добре съм си вкъщи! ". Полицията почнала да следи Юсуф след случката на летището в Болоня. Властите споделили информацията с задграничните секрети служби, в това число английските. Но 22-годишният италианец с марокански корени не изгубил правото си да пътува в чужбина. Валерия даже предизвестила сина си да не се среща със странни хора и да не се занимава със странни неща. След това Юсуф Загба отпътувал за Лондон. Там си намерил работа в ислямски новинарски канал, само че почнал да наподобява унил и тогава Валерия даже се пошегувала с него:

Юсуф Загба
" Можеш ли да ми изпратиш фотография, на която се усмихваш повече? ", споделила му тя. Майка и наследник разговаряли по телефона два дни преди кървавата нощ в Лондон. " Беше доста благо позвъняване ", спомня си Валерия. Когато схванала за терора в английската столица, незабавно го потърсила, пратила даже негов другар в дома му, само че по този начин и не го разкрила, мислела, че се крие. Във вторник схванала обаче, че точно нейният наследник е един от атентаторите, окървавили Лондон.

Днес Валерия споделя, че схваща нещастието на фамилиите на жертвите, само че я е позор да каже, че и тя изпитва болежка от загубата на детето си. Валерия се разграничава от дейностите на сина си. Пред CNN пък тя споделя: " Срамувам се. Това е нещо извънредно. Не трябваше да се случва и в никакъв случай повече не би трябвало да се случва " и дава обещание да прави, каквото може, с цел да спре това принуждение.

Валерия Колина, майката на един от атентаторите от Лондон бридж Юсуф Загба
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР