Невъзможно е да бъде гарантирана сигурността и стабилността на Европа,

...
Невъзможно е да бъде гарантирана сигурността и стабилността на Европа,
Коментари Харесай

Европа не може да бъде стабилна докато Близкият Изток е в криза

Невъзможно е да бъде обезпечена сигурността и стабилността на Европа, до момента в който районът на Близкия Изток продължава да бъде в рецесия. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на Негово величество кралят на Хашемитското кралство Йордания Абдула II бин ал-Хусеин, които организираха през днешния ден среща в Ню Йорк в границите на 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Българският президент благодари на крал Абдула II за поддръжката на Йордания в битката с тероризма и за възобновяване на стабилността в Близкия Изток.

Това оповестяват от пресофиса на президента.

 България поддържа в Организация на обединените нации апела на Тръмп за промяна
България поддържа в Организация на обединените нации апела на Тръмп за промяна

За по-малко администрация, повече успеваемост и непосредственост до хората, акцентира Захариева

Президентът Радев акцентира и ролята на Йордания за справяне с бежанските потоци от военните дейности в района, които основават провокации пред социално-икономическата непоклатимост на страната. Йордания организира деен разговор и съдействие с Европейския съюз и крал Абдула II изрази убеждението си пред президента Румен Радев, че това партньорство ще бъде задълбочено в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Двамата държавни глави бяха единомислещи, че България и Йордания ще организират интензивно съдействие и продан на информация сред службите за сигурност на двете страни, за противопоставяне на незаконния трафик , проведената престъпност и тероризма.

 Румен Радев с покана да посети Иран
Румен Радев с покана да посети Иран

Техеран може да доставя газ на България

По време на срещата беше изразен и съвместен интерес за задълбочаване на политическия разговор и поощряване на икономическия продан сред България и Йордания. Крал Абдула II одобри поканата на българския държавен глава да посети страната ни през 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР