Невъзможно е атакуването от хакери на българската избирателна система. Това

...
Невъзможно е атакуването от хакери на българската избирателна система. Това
Коментари Харесай

Мишо Константинов: Хакери да ударят системата за гласуване - невъзможно!

Невъзможно е атакуването от хакери на българската изборна система. Това сподели проф. Михаил Константинов, предава агенция  " Фокус ". 

По думите му не може да бъде хакнато нещо, което е изключено от мрежата, а българските изборни резултати не се обработват с мрежово свързани компютри, а на изолирани машини.

„ Не, че не може да се хакне изолирана машина, това към този момент е върховен пилотаж и изисква директна физическа интервенция, което органите на сигурността няма да позволен. В българската изборна машина няма компютърна обработка в мрежа.

Има мрежова връзка сред обособените общини и ЦИК, само че там единствено се предават предварителни данни – и да ги хакнат и да не ги хакнат, няма значение. Резултатът си го носим на флашка, вкарваме го в изолирания компютър, обработваме си го и за разлика от доста други високотехнологични страни, които ги хакват непрестанно, и ще не престават да ги хакват, българската изборна система не може да бъде хакната “, изясни анализаторът.

Проф. Константинов добави, че идните локални избори ще са най-скъпите в историята на страната, като изрази вяра да няма, по думите му, издънки. Увеличени са възнагражденията на изборните комисии, както и тези за защита на изборния развой.

Той добави, че с решението от през днешния ден на ЦИК се предотвратява и опцията за повторение на изборната покруса в София от 2015-та година, когато членове на секционни комисии повече от денонощие бедстваха заключени в " Арена Армеец ", а седем от тях бяха приети в болница.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР