Невъзможни за прилагане и изпълнение са голяма част от правилата

...
Невъзможни за прилагане и изпълнение са голяма част от правилата
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Новаков пропътува с ТИР закона Макрон

Невъзможни за използване и осъществяване са огромна част от разпоредбите в новия общоевропейски пакет за подвижност, станал прочут като закона Макрон по името на френския президент, който лобира за въвеждането им. Това откри евродепатутът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, който реши да ги тества на практика като се включи   5-дневен курс дружно с водач на ТИР от Брюксел до София. 

Правилата в пакета за подвижност са написани от човек, който надали е имал общо с превоза, тъй като огромна част от тях са неприложими, заключи той пред БНР след приключването на пробното си пътешестване

" Правилата са написани по този начин, че да дадат превес на една или друга компания. Чисто на практика те няма по какъв начин да намерят приложение. Изискването да се откри хотел за наложителната седмична отмора на лидера тук-там, на които няма хотел, е едно такова предписание. Как бихме задължили човек да си остави камиона, за който е персонално виновен? Това е нереално. Няма водач, който да го направи. От друга позиция 72-часовият период, след който си задължен да прилагаш локалното законодателство за възнаграждение, директивата за командировани служащи, е прекомерно къс. В страна като Германия няма по какъв начин за три дни да влезеш, да стигнеш до адрес, да разтовариш, да натовариш и да излезеш назад ", показа Новаков.

Новите условия изкараха на митинги българските превозвачи в деня на срещата на върха ЕС-Западни Балкани освен в София, а и в други градове на страната. Преди това техни представители се срещнаха с премиера, който съобщи поддръжката на държавното управление за настояванията им да бъдат отстранени 4 пункта от разпоредбите.

Законът Макрон опонира на редица европейски правила, в това число и този за свободното придвижване на хора, разяснява и вицепремиерът Томислав Дончев тази заран за Народоосвободителна въстаническа армия. " Как ще вменяваме на един транспортьор на какъв брой седмици къде да върви?! Той може да не желае да се прибере у дома. Може да реши да види тъща си в Испания ", сподели още вицепремиерът.  Той е безапелационен, че въпросният пакет за подвижност е в ущърб на България и на българския транспортен бизнес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР