Невъзможната статуя се нарича първата в света скулптура, създадена изцяло

...
Невъзможната статуя се нарича първата в света скулптура, създадена изцяло
Коментари Харесай

AI създаде Невъзможната статуя, вдъхновена от гении на скулптурата

" Невъзможната скулптура " се назовава първата в света статуя, основана напълно от изкуствен интелект.

Творбата сплотява стиловете на петима гении на скулптурното изкуство, измежду които Микеланджело, Роден и Такамура.

Историческият екип " сплотява сили " благодарение на инженери и три софтуерни стратегии за изкуствен интелект в Швеция, заяви Euronews.

Произведението на изкуството от неръждаема стомана е високо 150 см и тежи 500 кг.

" Това е същинска скулптура, основана от петима разнообразни майстори, които в никакъв случай не биха могли да си сътрудничат в действителния живот ", споделя Паулина Лунде, представител на шведската машиностроителна група Sandvik, която е употребила изкуствен интелект за основаването на творбата на изкуството.

Как е допустимо AI да сътвори статуя?

Инженерите на Sandvik образоват изкуствения разсъдък, като му дават голям брой изображения на статуи, основани от петимата художници.

Идеята е да се сътвори комбинация от стилове на петима фамозни скулптори, всеки от които е оставил своя отпечатък в своята ера: Микеланджело (Италия, 1475-1564 г.), Огюст Роден (Франция, 1840-1917 г.), Кете Колвиц (Германия, 1867-1945 г.), Котаро Такамура (Япония, 1883-1956 г.) и Огъста Савидж (САЩ, 1892-1962 г.).

Изкуственият разсъдък предлага няколко двуизмерни изображения, които съгласно него отразяват главните аспекти на всеки от художниците. Най-добрите изображения са включени в 3D моделирането.

След това компанията усърдно тества индустриалния развой в поредност от цифрови симулации, като понижава на половина количеството стомана. Изработената скулптура се 17 обособени стоманени части и се разграничава от цифровия дизайн с по-малко от 0,03 мм, изяснява dailyscandinavian.

Разтърсвайки обичайните показа за творчество и изкуство, статуята изобразява андрогин, чиято долна половина на тялото е покрита с плат, а в едната си ръка държи бронзов глобус, изобразяващ планетата Земя.

Посетителите могат да виждат мускулестото тяло, въодушевено от Микеланджело и ръката, държаща земното кълбо, въодушевена от Такамура.

" Нещо в нея ме кара да усещам, че това не е направено от човешко създание ", споделя пред AFP Юлия Олдериус, отговаряща за създаването на концепцията в музея.

Въпреки че този план е ориентиран към изкуството, индустриалните способи, употребявани при основаването на " Невъзможната скулптура ", се разграничават от всички други задания до момента, споделя Надин Крауелс, президент на Sandvik Machining Solutions, пред dailyscandinavian.

" Не мисля, че може да се дефинира какво е изкуство. От публиката зависи да реши. Не мисля, че би трябвало да се страхувате от това, което AI прави с творчеството или концепциите, или изкуството и дизайна. Просто считам, че би трябвало да се адаптирате към едно ново бъдеще, в което технологията е част от метода, по който сътворяваме концепции и изкуство. ", добавя Олдериус.

Статуята е изложена в Националния музей на науката и технологиите в Стокхолм.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР