Неваксинираните държавни глави, присъстващи на Общото събрание на Организацията на

...
Неваксинираните държавни глави, присъстващи на Общото събрание на Организацията на
Коментари Харесай

Covid скептикът Болсонару получи пропуск за ООН, но не и за ресторантите в Ню Йорк

Неваксинираните държавни глави, присъстващи на Общото заседание на Организацията на обединените народи тази седмица, може да се наложи да се задоволят с пица на тротоар, вместо с изискана вечеря в заведенията за хранене в Ню Йорк.

Така президентът на Бразилия Жаир Болсонару вечеря в първата си нощ в Ню Йорк , където никой не се позволява до заведенията за хранене в града без доказателство за имунизация против COVID-19.

Крайно десният президент популист е песимист във връзка с имунизациите и се хвали, че не е имунизиран , казвайки преди да замине за Ню Йорк, че имунната му система е задоволително мощна, с цел да се защищити от ковид.

Двама министри от кабинета от неговата делегация разгласиха фотография на Болсонару и помощници, които атакуват части пица на тротоар в Ню Йорк в неделя вечерта.

Привърженици на Болсонару похвалиха непринудената " елементарност " на техния водач , благополучен да яде пица на улица покрай хотел Манхатън, където е отседнал.

На въпрос от английския министър председател Борис Джонсън на среща в понеделник дали е имунизиран, Болсонару отговори: " Не. Още не. "

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио прикани международните водачи, " в това число и най-много Болсонару от Бразилия ", да се имунизират, преди да участват на събирането на Организация на обединените нации в града.

" Ако не желаете да се ваксинирате, не се тормозете да дойдете ", сподели де Блазио на конференция.

Миналата седмица ръководителят на Общото заседание Абдула Шахид уведоми 193-те страни членки, че системата на Организация на обединените нации за имунизация против COVID-19 ще остане в действие за президенти, министър председатели и дипломати. Те не са длъжни да показват доказателства за имунизация.

Някои водачи стоят настрани и вместо това изпращат видео изказвания поради пандемията от ковид.

Мисията на Бразилия при Организация на обединените нации отхвърли да разяснява известията, че бразилски посланик е дал позитивен тест в Ню Йорк . Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик съобщи: " Ние сме наясно с отчетите и сме в контакт с бразилската задача ".

Болсонару ще бъде първият държавен глава, който ще се обърне към годишното Общо заседание на Организация на обединените нации .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР