Неувереността във външния вид пречи на либидото на жените. Това

...
Неувереността във външния вид пречи на либидото на жените. Това
Коментари Харесай

Неувереността във външния вид пречи на желанието за секс при жените

Неувереността във външния тип пречи на либидото на дамите. Това демонстрират резултатите от изследване, оповестено в "Journal of Sexual Medicine ".
„ Когато мъжът се намира във върховата точка на екстаза, него въобще не го интересува по какъв начин сега наподобяват гърдите на партньорката, той даже не си отваря очите “, изяснява Синди Местън - психолог и създател на проучването.
Според експерта, дамите вършат грешката да пренебрегват сигналите на личното си тяло по време на секс, което им пречи да изпитат възбуденост.
„ Мъжете нямат никаква връзка с това, въпросът е единствено в женската самокритика ", споделя още Местън, съгласно която освен неувереността при дамите помрачава представянето им в леглото.
Друг фактор, който може повлияе негативно на либидото, е разминаването сред физиологичната и субективната възбуденост. До момента се твърдеше, че те са взаимосвързани, само че съгласно изследването това важи единствено при мъжете, само че не и за дамите.
Според Мередит Чивърс, на дамите им би трябвало повече време, с цел да може размът "да настигне " тялото. Сексологът от университета в Торонто обобяава резултатите от над 100 научни проучвания, проследяващи равнището на физиологична възбуденост при мъже и дами по време на еротични филми. Тя показва, че колкото по-дълго дамите гледали видеото, толкоз по-съгласувано се демонстрират двата вида възбуденост.
„ Повечето дами не се заслушват изключително в сигналите, които им изпращат половите органи, ние не сме научени да им обръщаме нужното внимание “, отбелязва Местън и показва, че по тази причина постоянно им би трябвало време да се настроят и по тази причина им оказват помощ ласките преди любовната игра.
„ Женските полови органи са дребни по мярка и незабележими и измененията, които настъпват в тях, не се набиват толкоз на очи, че да провокират в съзнанието ответна реакция и настоятелно предпочитание да се удовлетворят настояванията на тялото. Ако мъжът изпитва мощна ерекция, той по никакъв метод не може да не я забележи, по тази причина и реагира по съответния метод “, споделя сексологът.
Според специалистите, другата степен на координация сред субективната и физиологичната възбуденост при двата пола може да се дължи на редица биологични аргументи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР