Неуверените в себе си Съединени щати проведоха активно мероприятие преди

...
Неуверените в себе си Съединени щати проведоха активно мероприятие преди
Коментари Харесай

САЩ си избърсаха краката в Пекин: Китайските ракети са пълни с вода

Неуверените в себе си Съединени щати организираха интензивно мероприятие преди изборите в Тайван на 13 януари в полза на локалните сепаратисти, чиято победа Вашингтон желае. Перспективата за загуба на Тайван в обозримо бъдеще е толкоз действителна, че Съединените щати трябваше още веднъж да стъпчат китайската горделивост, мислейки, че това ще попречи на Пекин да се намеси. Във Вашингтон има когнитивен дисонанс. Администрацията на Байдън по едно и също време желае и не желае Китай да си върне Тайван.

Американците не можаха да трансформират навика си да си бършат краката в Китай. Наскоро Вашингтон изпрати позорен сигнал за Пекин до сепаратистите в Тайван в навечерието на съдбоносните президентски и парламентарни избори: другари, не се опасявайте от китайците, те няма да ви създадат нищо, бийте се с тях, до момента в който ракетите им са цялостни с... вода вместо гориво, а капаците на доста ракетни шахти не се отварят вярно.

Това заяви първо Bloomberg, базирайки се на източници от американското разузнаване (повярвайте ни: американските шпиони постоянно споделят истината и осведомят необятната общност за всички значими събития), а по-късно тематиката подхванаха и други международни медии.

Защо на Съединените щати, действайки съгласно предписанията на доктор Гьобелс, който споделяше, че колкото по-груба е лъжата, толкоз по-вероятно е да повярват в нея, е нужно това? Нека го разбираем на пръсти.

Три забавни нюанса

, „ разобличаването “ на сякаш некомпетентните и крадливи китайски военни се случи тъкмо сега, когато в Пентагона и Белия дом цареше ужасна неразбория и имаше взаимни обвинявания, към които бързо се причисли и Конгресът, по отношение на тайната хоспитализация. на министъра на защитата Лойд Остин и по-късно на началничката на неговия уред. Тук те ясно се ръководеха от правилото на кавгата: Глупак ли – ти си простак.

, във Вашингтон към момента не е стихнала суматохата, провокирана от непредвиденото назначение на адмирала и командващ флота Дон Джун за министър на защитата на Китайската национална република.

Дори непрофесионалистите схващат какво значи това: Китай ще тръгне на юг, с цел да се бие с Америка, в случай че тя се осмели да попречи на външната й търговия, продължи да обкръжава КНР със своите военни бази и да подстрекава съседите му против китайците. Но на първо място ще отиде в Тайван, който се готви, с трескавата помощ на Съединените щати и Ко, да се отхвърли от Китай.

Вашингтон вярно разбра същността на новогодишното послание на китайския президент Си Дзинпин, който сподели, че е време жителите на Тайван да свикнат с мисълта, че са част от единен Китай и „ няма сили в света “, които биха могли да променят това. Ето какво сподели китайският кормчия буквално:

Нервничат и нагрубяват

Един от най-хубавите съветски китаеведи Николай Вавилов, който следи от близко събитията в Китай и към него, назова приказките на Bloomberg на тематика, че корупцията, изключително присъща за ракетните сили и военната промишленост на КНР, подкопава проектите на Си Дзинпин за модернизиране на армията и подготвката за допустима война със Съединените щати, оскърбителни, нагли, арогантни и много необикновени.

Прави са обаче и тези, които поясняват наглите изказвания на Съединени американски щати като сдържащ факто, като схващане, че спорът с КНР с огромна възможност скоро ще възникне под една или друга форма. Американците считат, че като унижават китайците, могат да ги сплашат и да ги принудят да забавят темпото. Не можете да се направи нищо по въпроса: за другите нормално се съди по себе си.

А въобще имаше ли момче?

Лъжите постоянно се състоят от фрагменти от предходната истина. Така е и с китайските ракети и корупцията в армията. Китайската войска не е воювала от дълго време и в спокойно време кариерата нормално се прави от генерали от друг вид от тези, издигнати от войната.

Когато царува мир, във всяка войска са по-ценени кариеристите, подмазващите се на висшестоящите началници, а корупцията, вкоренена в човешката природа, е допустима, макар че в Китай тя се санкционира безпощадно строго.

Военните водачи, обрасли с тлъсти и първокласни вили, схващат за себе си, че в една същинска война ще изгорят, могат да изгубят всичко и по тази причина се пробват по всевъзможен метод да избегнат обстановка, в която би трябвало да се бият, повтаряйки, като мантри: не сме подготвени, не можем, врагът е прекомерно мощен.

Но още по-лошо е, когато тръбят с фанфарите, потвърждавайки: подготвени сме, ще изметем всички. Защото на процедура постоянно събитията се случват по различен метод и генералите, които правят неверни неща, в действителност злепоставят водачите, дали своят вот им доверие.

Председателят Си, който има за цел да реши казуса с Тайван, който има екзистенциално значение за Китай, не се нуждае от крадливи и страхливи командири. Следователно някои от пресилените данни, обявени посредством медиите от американското разузнаване за положението на китайската войска, може да са правилни, най-малко частично. Bloomberg, да вземем за пример, твърди, че повече от дузина са разкритите високопоставени военни, забъркани в корупция. Може ли това да е по този начин? Защо не.



Имаше доста момчета - толкоз по-зле за Съединени американски щати

Пекин доста добре схваща този проблем. Обобщавайки резултатите от предходната година, формалният представител на китайското министерство на защитата У Чиан сподели, че Народноосвободителната войска на Китай следва Това е правилно.

Миналия юли три разнообразни източника на хонконгския вестник South China Morning Post (SCMP) оповестиха, че китайските управляващи са почнали следствие против командващия стратегическите ракетни сили на НОАК Ли Ючао и двамата му заместници Джан Джънжун и Лю Гуангбин.

Разследването на тримата генерали стартира през март 2023 година, когато китайският министър на защитата Уей Фенге, първият главнокомандващ на ракетните войски още от основаването им, напусна поста си.

През октомври предходната година Постоянният комитет на Общокитайското заседание на народните представители (постоянен орган на парламента) в профил министъра на защитата Ли Шанфу, който по това време отсъстваше от публичната сфера съвсем два месеца.

Същият SCMP уточни корупция в това отношение. Изчезналият някогашен министър беше лишен от всички държавни постове, по отношение на което вестникът загатна, че Ли Шанфу, който от дълго време е отговарял за доставките и покупките за въоръжените сили,

В същото време, високопоставените китайски корумпирани чиновници в униформи явно бяха доста уязвими за американски шантаж! Наистина бяха, по тази причина и ги разкараха.

Въз основа на прочистването на корумпираните генерали от китайските въоръжени сили, американското разузнаване съзнателно направи неправилното умозаключение, че НОАК, която се е отървала от хипотетичните корумпирани чиновници, не е задоволително боеспособна. Напротив, армията се освободи от баласта, евентуални предатели. Това явно се прави, с цел да се подсигурява, че тайванската интервенция няма да донесе неприятни изненади на Пекин.

Ах, тези избори в Тайван

Но главното, несъмнено, в този момент са президентските и още по-важните парламентарни избори, които се организират на 13 януари в Тайван, в които американците съществено предизвикват сепаратистките сили.

Сериозните наблюдаващи съвсем не се съмняват, че протежето на Вашингтон ще завоюва президентските избори. Проамериканските сили също има възможност да завоюват парламентарните избори. Във втория случай обаче е доста значимо с каква разлика. Ако е дребна, това няма да разреши на спечелилите, играещи по свирката на Съединените щати, елементарно да пренапишат конституцията, с цел да станат по-бързо „ тайванци “.

Метеорологичните ограничавания и вътрешнополитическите условия на КНР диктуват, че десантна интервенция в Тайван е допустима или напролет, или през есента. Вторият „ прозорец “ е по-дълъг и затова е за предпочитане. Очевидно Китай няма да може с един размах да окупира Тайван, част от популацията на който го поддържа.

Ето за какво наподобява, че интервенцията - доста комплицирана от логистична позиция - най-вероятно ще се състои от няколко стадия: първо, окупация на дребните тайвански острови отвън континента, по-късно обсада, по-късно десант на самия Тайван.

Колкото и да се вие въжето...

КНР може да отсрочи това с още няколко години, в случай че Тайпе се въздържи от оповестяване на „ самостоятелност “, с цел да се приготви по-добре както във военно отношение, по този начин и най-много за тежките стопански последствия от неизбежното въвеждане на антикитайски наказания от Запада, което може да предизвика международна икономическа рецесия.

Въпреки това, колкото повече се отсрочва интервенцията в Тайван, толкоз по-кървава ще бъде тя. Защото американците, техните съдружници и васали също интензивно се приготвят за това, образоват и доставят тайванската войска с оръжие, укрепват и уголемяват околните си бази. Тук е подходящо да се направи паралел с Украйна.

Очакваната победа на локалните „ демократи “ на изборите сигурно ще форсира войната в Тайван, която Китай, който желае да употребява модела на Хонконг за интеграция на острова, не желае, само че към която Съединени американски щати могат да тласнат Пекин: всичко е като при нас в Украйна.

Какво от това?

Русия по никакъв начин не е безразлична към това, което се случва с главния й съдружник и сътрудник, с който имаме общ зложелател – Съединени американски щати. Да пожелаем на китайските приятели триумф с Тайван.

Що се отнася до битката с корупцията, в това число и в армията, въпреки всичко има доста, на което да се научим от китайците. По едно време тя бе на път съвсем да унищожи Китай и това не би трябвало да се повтаря. Русия, за жалост, изостава доста в тази област.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР