Неуведомен адвокат и частните му обвинители, както и починал обвинител,

...
Неуведомен адвокат и частните му обвинители, както и починал обвинител,
Коментари Харесай

Отложиха заседанието по делото „Миджур“ за 16 юли

Неуведомен юрист и частните му обвинители, както и умрял обвинител, станаха причина за отсрочване на съвещанието по делото " Миджур " на втора инстанция. Очаква се на 16 юли делото да тръгне всъщност.

Припомняме, че на 1 октомври 2014 година гърмеж в завода за муниции „ Миджур “ в Горни Лом лиши живота на 15 души - 13 мъже и 2 дами.  През лятото на 2019 година Окръжният съд на Видин оправда всичките четирима обвинени по делото за гърмежа в „ Миджур “.
 БГНЕС
Собственикът на завода Валери Митков, който загуби и сина си при гърмежа, бе оневинен по обвиняване за породена гибел на 15 души, както и за причиняването на трайни пострадвания на други трима. Втората обвинена - Евелина Бахчеванова, също бе оправдана по повдигнатите обвинявания.

В момента на гърмежа тя е работила в министерството на стопанската система. Третият обвинен Божидар Василев също е почтен, съгласно Окръжния съд на Видин. Василев е някогашен чиновник на отдел " Контрол на общоопасните средства " в Министерство на вътрешните работи.
 БГНЕС
Видинският съд оправда и Палма Иванова, някогашна служителка в цех „ Миджур ”, която е отговаряла за безвредните условия на труд във фабриката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР