Неутрализирана е международна престъпна организация за незаконно производство на цигари,

...
Неутрализирана е международна престъпна организация за незаконно производство на цигари,
Коментари Харесай

Разбиха международна престъпна група за незаконно производство на цигари

Неутрализирана е интернационална незаконна организация за нелегално произвеждане на цигари, ръководена от българи, оповестиха от полицията.
В тясно съдействие и непрестанен продан на информация сред испанската Национална полиция и ГДБОП - бранш „ Контрабанда " към отдел „ Митнически режими, данъчна и осигурителна система " е разкрита интернационална незаконна организация за нелегално произвеждане на цигари на територията на Испания, с следващо разпространяване в страни от Европейски Съюз. Работата по случая почнала през 2017 година, след информация от ГДБОП към испанската Главна дирекция „ Криминална полиция " за проведена незаконна група от България, която има намерение да построи произвеждане на цигари в кралството и да сътвори дистрибуторска мрежа на национално и интернационално равнище

Изяснено е, че тютюнът е внасян от България, без да минава митнически надзор, употребен е в Испания за незаконно произвеждане на цигари, популяризирани в следствие главно в страната на произвеждане, в Германия и в Обединеното кралство. В процеса на работа е открито, че консумативите и машините за производството също са импортирани в Испания от България. Придобитите от противозаконната активност огромни парични суми бивали „ изпирани " посредством други компании, като огромна част от тях са вложени в строителството на първокласни къщи и жилищни здания у нас и в Испания. Използвани са и кредитни карти за машинация в разнообразни заведения.

В хода на взаимното следствие са открити складови пространства на незаконната група в Барселона и гр. Константи, провинция Тарагона, където криминалистите предположили, че се реализира незаконното произвеждане на цигарите. Изяснено е, че ръководителят на групата в Испания е развил мрежа от легален бизнес, в чиято сянка е практикувана незаконната активност, като за него работели над 200 души. Той и негови доверени лица, измежду които испански и един молдовски жител, построили мрежа от компании за строителство, превоз и придобиване на компании в чужбина. Така построената конструкция била високо профилирана, в практиката е употребена шифрована връзка, както и устройства за заглушаване на честоти. Разпространяването на незаконно създадените цигари се осъществявало при високи ограничения за сигурност.

При работа в екип, откакто са открити задоволително обстоятелства и условия за незаконната активност, при започване на април т.г. в Испания е извършена полицейска организация. В хода на акцията са осъществени многочислени претърсвания и изземвания, арестувани са 22-ма души, сред които и двама български жители, и е прекъсната активността на незаконна фабрика за цигари в Константи, открита в деен индустриален развой. На територията й са арестувани 15 украински и един молдовски жител - служащи, както и българин, направлявал работния развой. Вътрешността на склада, където е била построена незаконната фабрика е била оборудвана със система за шумоизолация на машините, като там е била проведена и зона за живеене на служащите с кревати, тоалетни, душове, кухня и други улеснения. Като мярка за сигурност по време на индустриалния цикъл служащите живеели вътре затворени и без мобилни телефони. Някои от тях съобщили, че даже не знаели в коя страна се намират, защото в Испания влезнали по суша, а в Европейски Съюз пристигнали с полети от Украйна.

При по-нататъшните дейности на криминалистите в Сабадел, Галисия и Севиля са арестувани водачи на камиони, занимавали се с дистрибуция на крайния артикул.

Според испанските управляващи незаконната фабрика е била с потенциал да създаде за ден кутии с цигари, задоволителни за един камион, като в никакъв случай до момента при полицейски дейности не са засичани толкоз доста на брой подправени марки /общо 13/, създавани на едно място.

Намерени и конфискувани са 1 000 000 кутии цигари под комерсиалните марки на 3 известни производителя и други /от общо 13 разнообразни марки/ на обща стойност 4,5 млн. евро, както и огромно количество тютюн, консумативи, цялостна поточна линия за първичната фаза /смесване и обработка на тютюните/ и вторична фаза /производство и пакетиране на готовите изделия/.

Допълнително са конфискувани пари в брой, коли от висок клас и обемна документи за незаконната активност. Иззетият тютюн е на стойност над 6,5 млн. евро, което е данъчна машинация в размер от над 5,1 млн. евро.

Съвместната работа по случая продължава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР