Неуспешен вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ 3. Правителството преодоля

...
Неуспешен вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ 3. Правителството преодоля
Коментари Харесай

Неуспешен вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“

Неуспешен избор на съмнение против кабинета „ Борисов “ 3. Правителството преодоля импортирания от социалистите пети избор на съмнение на тематика „ Корупция “. Кабинетът беше подсилен от ГЕРБ, Патриотите и Марешки.

Гласуването протече при гражданска обсада на жълтите павета с апели „ Оставка “ и „ Избори “.

Петият избор против кабинета на Бойко Борисов събра 102 гласа за, 124 - срещу, а 11 се въздържаха.

Без изненади ГЕРБ, Патриотите и Веселин Марешки гласоподаваха срещу, а „ за “ бяха Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Въздържаха се всичи останали депутати от Воля.

Така вотът лиши на пленарната зала тъкмо 18 минути и беше несполучлив.
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Веднага след гласуването му Българска социалистическа партия демонстративно напусна залата с крясъци " Оставка ".

За минути ръководещото болшинство преодоля вота на съмнение.

„ Гласувах против вашия избор поради 3 аргументи - неистина, нелепост и ненавист. Вие с вашия избор на съмнение излъгахте младежите, които вървят по улиците на България “, сподели Маноил Манев.
13-ти ден на митинги: Недоволстващи още веднъж блокираха придвижването пред Народното събрание В същото време народните представители гласоподаваха импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение
Освен ГЕРБ и Патриотите, вотът беше отритнат и благодарение на Воля. Цялата група се въздържа, единствено водачът Марешки гласоподава срещу, с цел да даде знак на Българска социалистическа партия.

„ Вие знаете, че власт няма да видите и се пробвате да влезете през задния вход посредством по този начин наречения длъжностен кабинет и това няма по какъв начин да се случи “, сподели Веселин Марешки.
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Веднага след вота ръководещите оповестиха, че предстоят промени в кабинета, само че какви ще са те - ще бъде решено на съдружен съвет с Патриотите. И допълниха, че няма смисъл от предварителни избори толкоз скоро преди постоянните.

Българска социалистическа партия пък оповестиха, че Народното събрание е привършен и не престават да упорстват за оставка, и макар че само Движение за права и свободи ги поддържаха, нападнаха и тях.

„ За пръв път в историята на всички вотове, те не взеха отношение по вота, евентуално изчаквайки по какъв начин ще се развие обстановката с техните министри - на финансите, вътрешните работи и на стопанската система “, съобщи Корнелия Нинова.

Нинова не пожела да разяснява дали обстоятелството, че Движение за права и свободи поддържа вота е знак, че тримата министри въпреки всичко ще бъдат заменени. Освен Движение за права и свободи, и „ Атака “ през днешния ден не разяснява вота на съмнение.
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
И по този начин - Коалиционният съвет на ръководещите ще е или на следващия ден, или в четвъртък. След него ще бъдат оповестени рокадите в кабинета, като не се чака те да са прекомерно трагични, настояват импровизирано от ГЕРБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР