Неуспешен опит за блокада на Е-79 при шестия протест в

...
Неуспешен опит за блокада на Е-79 при шестия протест в
Коментари Харесай

Неуспешен опит за блокада на Е-79 при шестия протест в Благоевград

Неуспешен опит за обсада на Е-79 при шестия митинг в Благоевград
Полиция и жандармерия удържаха близо 40 индивида в Благоевград да не блокират основен път Е-79 при шестия митинг в града против общественото неравноправие, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Протестът потегли в 12.30 часа като автошествие от Югозападния университет след дълги разправи с полицията и представителите на общината в лицето на Кирил Манов, началник на отдел „ Обществен ред и сигурност ”. Той изясни на уредника на митинга Александър Стамболийски, че кметът Атанас Камбитов им е определил маршрут в чертите на града, тъй като нямал право да им издаде желаното позволение за шествие по Е-79 до квартал „ Струмско ”.

Полицията предизвести Стамболийски, че в случай че не съблюдава маршрута, избран от кмета, няма да им разрешат да излязат на Е-79. Стамболийски им отвърна, че стопанинът на Е-79 – АПИ им давали позволение за строително монтажни работи, само че не и за шествие и по тази причина сподели на служителите на реда, че нямат право да лимитират свободното им напредване с коли по Е-79, откакто имат винетки.

Така откакто не се стигна до съгласие по проблема с маршрута на митинга, който се оказа неразгадаем като „ Параграф 22 ”, Стамболийски сподели, че потеглят към Е-79. Изходът от града към Е-79 бе блокиран от коли на полицията и жива мощ на тях и жандармерията.
 Неуспешен опит за обсада на Е-79 при шестия митинг в Благоевград Неуспешен опит за обсада на Е-79 при шестия митинг в Благоевград / БГНЕС
След като потегли автошествието, водено от полицейска патрулка, то не продължи по бул. „ Димитър Солунски ”, а след 20 метра спря и хората слязоха от колите. Изоставиха ги на кръстовището, и следвани от полиция и жандармерия, които не им попречиха, се насочиха пеш към Е-79. Силите на реда обаче се преорганизираха и не разрешиха на протестиращите да блокират лентата на Е-79 за Дупница и София. Последва втори опит за обсада на платното към Симитли и Кулата, само че и там хората бяха спрени. Имаше леки побутвания, само че не и физически конфликти сред полицията и протестиращите, като първите бяха два пъти повече от другите.

След това протестиращите се върнаха към града и блокираха за 30-на минути ул. "Иван Михайлов" – вход и излаз на града към София. След 20-на минути протест, на който се оплакаха, че държавното управление не ги е чуло нито да се понижат дотациите за партиите, нито за цената на застраховките, че са се подиграли с коледните добавки за пенсионерите и други, протестиращите върнаха пред университета. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР