Неуспехи са част от живота. Въпреки добрите намерения, дългите безсънни

...
Неуспехи са част от живота. Въпреки добрите намерения, дългите безсънни
Коментари Харесай

18 съвета, които ще ви помогнат да се справите с провала

Неуспехи са част от живота. Въпреки положителните планове, дългите безсънни нощи, огромните опасности и упоритата работа, шансът за неуспех постоянно съществува.

Този факт от живота не носи изключително огромна разтуха. Да гледате по какъв начин нещо, което сте построили с доста труд и пот се разпада пред очите ви, може да бъде извънредно вбесяващо и деморализиращо. По-лошо, то може даже изцяло да ви сковава и да ви накара да се съмнявате в личните си умения и качества. 

Преди да попаднете в един безконечен кръговрат от меланхолия и отрицателни усеща, не забравяйте, че е допустимо да се изправите след неуспеха, по-силни от всеки път.

Това са 18 съвета от учени и бизнесмени, за това по какъв начин да се справите с неуспеха.

1. Тъгувайте

Да, вярно прочетохте. Тъгувайте. Позволете си да почувствате всичко, което изпитвате. Заради този неуспех, вие тъгувате за загубата на личността и бъдещето, което сте си представяли. Изразената тъга и страдание за изгубеното може да облекчи вашите премеждия.

„ Съществува натурален погребален интервал. Ако не затваряме възприятията си, вътре в себе си, имаме силата да се оправим с тях. “, казва Алфред Маркъс, професор в университета на Минесота.

2. Не тъгувайте прекомерно дълго

Колко дълго, е прекомерно дълго, когато приказваме за интервал на тъга и страдание? Някои бизнесмени оферират да си поставите закрепена дата, след която да продължите напред.

След загубата на Олимпиадата от 2006 година, скиорът Джереми Блум се изолира за 48 часа от външния свят, с цел да проучва случилото се. След тези два дни, той продължава напред без да мисли за предишното. Тази отдаденост към бъдещето е от основно значение за оправянето с всички неволи, споделя Блум.

3. Бъдете почтени със себе си

Погледнете трезво на обстановката и набележете ясно аргументите и резултатите от неуспеха. Анализирайте какво тъкмо се случи и за какво.

Ако имате потребност, потърсете другар или наставник за външна оценка и вероятност. Те би трябвало да ви държат виновни за грешките, които вие подсъзнателно ще опитате да рационализирате и откъснете от себе си, споделя проф. Маркъс.

„ Хората, с които желаете да се свържете, са тези, на които желаете да покажете, че може да си извадите поучения от неуспеха и да продължите напред. “, прибавя професора. 

Намерете метод да бъде откровени и открити по отношение на вашите неуспехи. Да си признаете грешките може да бъде мъчно и мъчително, само че по този метод гарантирате, че няма да ги повторите.

4. Простете си

Преди шест години се случи немислимото за бизнес консултанта Джийн Хамет. Бизнесът му рухва под тежестта на неприятна договорка, която е отвън неговия надзор. Не след дълго, той остава без приходите, нужни, с цел да се оправи със скъпите и комплицирани правни въпроси. Той трябва да продължи напред, в случай че желае да се оправи със обстановката. Преди обаче да поеме по този път, Джийн би трябвало да елементарни на себе си.

Той гледа по какъв начин негови другари се оправят с предизвикателствата и схваща, че прошката води към резистентност и устойчивост. Въпреки че проблемите му са били единствено и само негови, той схваща, че не е самичък.

„ Успях да не помни за болката и да поема отговорността за случилото се. Прощавайки на себе си, аз научих най-важният урок, в това пътешестване. “, споделя Хамет.

5. Разберете какво ви прави щастливи

Имате ли занимание, което обичате, или места, които ви карат да се чувствате щастливи? По време на сложните интервали, позитивните мисли могат да ви предпазят от меланхолия и подтиснатост. „ Позитивността е от основно значение, защото тя подхранва устойчивостта и постоянството “, твърди Барбара Фрердриксон, професор по психология в Университета на Северна Каролина, Чапъл Хил.

Отрицателните страсти могат да забавят процеса на възобновяване, защото те подхранват напрежението и страха, блокират концепциите и решенията за справяне със казуса. Положителните страсти, въпреки това, могат да разширят вашия мироглед.

6. Бъдете признателни за това, което имате

Нещата не са чак толкоз зле, нали?! Понякога всички имаме потребност от това увещание.

По тази причина, предприемачът Мат Мейбъри препоръчва всеки ден, без изключение, да си записвате нещата, за които сте най-благодарни. Списъкът има и практическо приложение. Ако сте изправени пред крах, можете бързо да го прегледате и да видите какъв брой доста други неща вървят по проект и, че животът ви в действителност по никакъв начин не е неприятен.

7. Медитирайте

Музикалният магнат Ръсел Симънс гарантира за позитивният резултат от медитацията. Той поучава да отделите по 40 минути дневно за спокоен и спокоен размисъл. Симънс твърди, че  медитацията почиства съзнанието му от непотребни неща, които единствено го разсейват и му оказва помощ да се концентрира над своята креативност.  

8. Помогнете на някого

След претърпян крах, потърсете метод да бъдете потребни. Джон Брубейкър е работил като треньор по лакрос в края на 90-те, само че след време е попаднал в задънена улица. Изглежда, че колкото по-усилено е работил, с цел да завоюва всеки мач, толкоз повече е губил.

Неговият наставник му предложил да придвижи фокуса си от желанието за победа, към желанието да оказва помощ. По този метод той стартира да се концентрира над капацитета на своите играчи и да разяснява успехите, колкото се може по-рядко. Брубейкър споделя, че колкото повече е помагал на тима си, толкоз по-често е почнал да побеждава.  

9. Търсете благоприятни условия

Провалите без подозрение са доста неприятни и натоварващи. Всеки от нас има друга приемливост към напрежението, едно оптимално равнище на напрежение, което прави работата ви забавна и завладяваща. Когато, обаче прекрачим границата на този толеранс, започваме да вземаме неприятни решения и да страдаме от здравословни проблеми. 

„ За да контролирате вашите равнища на стрес, помислете за опциите, които изникват от всяка напрегната обстановка “, съветва Дейвид Балард от Американската асоциация на психолозите. Може би буреносният облак, който е щръкнал над вас има светла страна, в лицето на спестено време или пари, които да употребявате за нещо друго.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР