Неуспехът за започване на преговори за присъединяване със Северна Македония

...
Неуспехът за започване на преговори за присъединяване със Северна Македония
Коментари Харесай

Словенски евродепутат: Европейският съюз измами Северна Македония

Неуспехът за започване на договаряния за присъединение със Северна Македония е пагубно решение, което подкопава доверието към Европейски Съюз и неговите институции във всички страни кандидатки. Това съобщи Иво Вайгл, някогашен словенски евродепутат и докладчик за страната от 2014 до 2019 година
В изявление за Юропиън Уестърн Болканс Вайгл остро подлага на критика неспособността на Европейския съвет да дефинира дата за започване на договаряния за присъединение със Северна Македония.
„ Бих споделил, че това е просто машинация. Не е задоволително нито една страна, даже и Франция, да блокира сходна работа против желанията на всички, това даже е срамно за Европейския съюз “, сподели Вайгл. Той напомня, че е един от подписалите предлагането за отсъждане на Нобеловата премия за мир на Алексис Ципрас и Зоран Заев, като показва, че Договорът от Преспа е един от дребното позитивни случаи в тази част на света, който реши по либерален метод комплициран политически проблем. 
" И някой в този момент го е хвърлил в кошчето и е обезценил напъните на тези държавници, потвърждавайки, че тези, които са били срещу тези съглашения, са били прави ", сподели Вайгл. Според него това изпраща неприятно обръщение към работещите по сходни покупко-продажби в района, написа БГНЕС. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР