Неуспехът на Тереза Мей беше очакван. Лидерите на Европейските институции

...
Неуспехът на Тереза Мей беше очакван. Лидерите на Европейските институции
Коментари Харесай

Български евродепутати: ЕС се готви за различни сценарии

Неуспехът на Тереза Мей беше предстоящ. Лидерите на Европейските институции направиха всичко допустимо да реализират обща европейска позиция. В рамките на 3 дни Мей би трябвало да предложи проект ”Б ”.
Това разясниха по тематиката " Брекзит " двама от българските евродепутати - Емир Радев и Момчил Неков в ефира на БТВ.

Британските депутати отхвърлиха договорката, контрактувана от премиера Тереза Мей за напускането на Европейския съюз. След диспути 432 депутати отхвърлиха съглашението на Тереза Мей, а едвам 202 депутати го поддържаха.

" Неуспехът на Тереза Мей беше предстоящ. Отблизо 100 години ръководещата партия не е събирала толкоз ниско болшинство. Редица сигнали имаше, че няма да се одобри съглашението с Европейски Съюз. Това отвори доста въпроси. Оттук нататък ние в Европейски Съюз се готвим за разнообразни сюжети и корав Брекзит. Има спешни ограничения, които се одобряват сега, само че, несъмнено, го има и разновидността да се отсрочи " брекзита ", да не е в края на март. Това ще сложи редица въпроси, в това число с избора на Европейски парламент, тъй като сега не се планува да се организират избори във Англия. Това ще обърне всичко, в случай че мине датата след края на май месец ", сподели Радев.

" Единственото несъмнено е, че няма нищо несъмнено в цялата обстановка. През 2016 година беше извършен референдума. Оттогава минаха три години и тези на 15 години са станали на 18 и те ще живеят този интервал след " брекзита ". Така би трябвало да си зададем въпроса - не би трябвало ли да има втори референдум? След това имаше нови избори. Те изгубиха поддръжка консерваторите, тъй че не трябва да се оправдават с този реферундум ", разяснява Неков.

" Лидерите на Европейските институции направиха всичко допустимо да реализират обща европейска позиция. Тя беше доста съответна, тя беше добър вид за излизане посредством съглашение. Направиха се редица взаимни отстъпки, само че ясно се подаде сигнал, че повече взаимни отстъпки няма да има. Така че оттук насетне предоговаряне надали ще има, като се изключи някои леки елементи. Но позицията на европейските водачи е твърда. Оттук нататък топката е в полето на Англия ", безапелационен бе Радев.

" В рамките на 3 дни Тереза Мей би трябвало да предложи проект " Б ", дано да забележим какъв ще е той. Позицията на ЕС27 е ясна - има някои дребни взаимни отстъпки, които могат да бъдат направени, само че считам, че проведено излизане на Англия е най-хубавият вид ", приключи Момчил Неков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР