Неусетно изминаха две седмици на вълнуващ тенис с най-добрите в

...
Неусетно изминаха две седмици на вълнуващ тенис с най-добрите в
Коментари Харесай

Финал със залог №1: Коментирайте днешните мачове


Неусетно изминаха две седмици на трогателен тенис с най-хубавите в света от Ню Йорк. В последния ден на US Open ни чака финалът с допустимо максимален залог. Карлос Алкарас и Каспър Рууд се изправят един против различен в борба за трофея от последния за годината шампионат от Големия шлем, а спечелилият ще получи и още една доста огромна премия – той ще бъде международният №1 в понеделник.

Макар и не чак толкоз предстоящ, финалът сред испанеца и норвежеца наподобява подобаващ. И двамата имат над 60 победи в последните 52 седмици. При Карлитос успеха ще го трансформира и в най-младия №1 в историята. За това достижение той има време до февруари 2024-а, само че надали желае да се бави в постигането му. Големият въпрос е и физическото му положение след трите поредни петсетови мача, които изигра.
Испанецът бе спечелил първите си шест финала на равнище АТР преди да загуби от Лоренцо Музети в Хамбург и от Яник Синер в Умаг.

Рууд е по-свеж като мина по-лесно през мачовете си и още веднъж потвърди, че определението му на клей експерт е надалеч от действителността.

Норвежецът към момента няма купа на равнище над АТР 250, само че това е вторият му край в Шлема през 2022-а. Опитът в подобен мач наподобява и главното му преимущество пред младока.
Двамата са изиграли два публични мача между тях като и в двата успеха бе за испанеца без да загуби сет. През април те играха във финала на Мастърса в Маями, където младежът победи със 7-5, 6-4.

Мъжкият край започва в 23 часа. 3 часа по-рано е дуелът за купата при женските двойки, в който №3 Барбора Крейчикова/Катерина Синякова ще играят против американките Кейти Макнали/Тейлър Таунзънд.

Днес има и забавен мач с българско присъединяване. Изабелла Шиникова излиза против рускинята Мария Ткачева (№364) в пряк спор за място в главната скица на WTA 250 шампионата в Ченай, Индия. Двубоят ще започва към 15 часа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР