Неусетно годините минават, а ние остаряваме бавно, но сигурно. Понякога

...
Неусетно годините минават, а ние остаряваме бавно, но сигурно. Понякога
Коментари Харесай

5 начина, по които работата ви прави по-стари

Неусетно годините минават, а ние остаряваме постепенно, само че несъмнено. Понякога стареенето обаче може и да се случи по-бързо, в сравнение с чакаме. Една от аргументите е нашата работа. Как и за какво? Вижте.

Седене на бюрото през целия ден

Много проучвания установяват, че неналичието на задоволително придвижване денем води до прибързано стареене и съкратява продължителността на живота. Обездвижването е пагубно за здравето, тъй като утежнява кръвообращението, респективно зареждането на тъканите и органите с О2 и хранителни субстанции, усилва риска от задръстване на кръвоносен съд, забавя метаболизма, основава условия за висок холестерол, високо кръвно налягане, диабет.

Работите прекомерно дълги смени

Хората, които работят повече от 50 часа седмично слагат здравето си в същински риск от съществени болести, застрашаващи живота в дълготраен проект. Сред тях са артрит, диабет, рак, сърдечносъдови болести и произшествия, хронични болести на ендокринната и нервната система.

Изгърбвате се на работното място

Седящите пози по време на работа основават условия за незабелязано изгърбване. Лошата поза, в която поставяте тялото си дълготрайно време може да нанесе необратими вреди върху съвсем всички органи и системи в тялото, причинявайки съществени болести в бъдеще и най-много прибързано остаряване.

Взиране в монитора с часове

Ако работата ви е обвързвана с работа на компютър или различен тип екран би трябвало да знаете, че от това страдат най-вече очите ви. Тяхната тъкан старее по-бързо, в случай че не вършиме нужните предпазващи извършения. Спазвайте правилото 20-20-20, което предлага на всеки 20 минути взиране в монитора да погледнете обект, далечен на най-малко 20 стъпки от вас, като го гледате в продължение на най-малко 20 секунди. По този метод упражнявате мускулите на окото, намалявайки риска от дегенеративни болести на очния нерв, повишение на диоптъра или утежняване на астигматизма.

Изложени сте на слънце прекомерно дълго

Някои специалности са свързани с дълготрайно стоене навън, което допуска повече директно ревю на нездравословните UV-лъчи през лятото, а даже и през зимата. Някои хора са застрашени, даже да работят на закрито. Ако офисът им се намира в съвременна стъклена постройка, чиито стъкла на прозорците нямат нужната UV-защита, те също попадат в категорията незабелязано стареещи с по-бързи темпове. В допълнение рискът им от рак също нараства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР